Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Inget lyxliv för spanska kungafamiljen

29 dec, 2011, 09:05 
Agneta Nisbeth
Annons

Den spanska kungafamiljen lever inte ett liv i lyx – de tjänar inte heller speciellt mycket visar en ny undersökning.

Annons

När spanska prinsessan Cristinas man, hertig Iñaki Urdangarin av Palma, blev misstänkt för förskingring, utlovade kungahuset att prompt redovisa sina inkomster från staten. Nu är siffrorna framtagna och man konstatera att den spanska kungafamiljen inte lever ett liv i lyx med rysk kaviar, champagne och klippkort hos Dior.

Tjänar lite

Tvärtom tjänar de förvånansvärt lite. Kung Juan Carlos får klara sig på futtiga 1,2 miljoner och för sina representationskostnader får han 1,3 miljoner. Kronprins Felipes “lön” är mycket måttliga 604 000 kronor per år och representationskontot är på 654 000 kronor.

Drottning Sofía, kronprinsessan Letizia och prinsessorna Elena och Cristina har inget apanage alls, men får dela på högst 3,2 miljoner kronor när de representerar.

Annons

Lånar kläder?

Nu är vi ju vana vid att se kronprinsessan Letizia i nya haute couture-kläder hela tiden, så exklusiva att inte ens om makens hela apanage gick till hennes garderob så skulle det räcka. En kvalificerad gissning är alltså att Letizia får eller får låna kläder av de finaste modehusen. Och bättre reklam kan de ju knappt få.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons