Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandra bekräftar lyckan med pojkvännen – vid 19-årsålder!

23 dec, 2023, 19:00 

Prinsessan Ingrid Alexandra kommer med ett rejält glädjebesked – och pojkvännen Magnus är inblandad!

Annons

Relationen var hemlig, men Magnus Heien Haugstad var på plats när prinsessan Ingrid Alexandra firade sin 18-årsdag i Oslo förra året.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Efter det dröjde det inte länge innan Se och Hör kunde bekräfta att Ingrid Alexandra funnit kärleken – och att det var den där Magnus som fångats på bild på festen som var hennes pojkvän.

Sedan dess har de synts alltmer ihop. Nyligen var de på Christiania Teater för att bevittna premiären av ”Ett dockhem 2”, vilket ändå får ses som ett slags kvitto på att relationen verkligen går framåt.

Prinsessan Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra har flyttat ihop med pojkvännen Magnus Heien Haugstad.

Ingrid Alexandra har flyttat ihop med Magnus

Nu har Ingrid Alexandra och käre Magnus tagit ytterligare ett steg i relationen. Se och Hör kan nämligen avslöja att han flyttat in i prinsessan bostad i centrala Oslo och blivit kunglig sambo.

Annons

Ingrid Alexandra flyttade från Skaugum, där kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit bor, i oktober och har sedan dess haft en lya på 40 kvadratmeter som hon kan vandra runt i.

Paret har dessutom setts på promenader i området och när de avnjutit en kaffe på ett café bara ett stenkast från lägenheten.

Expertens om Ingrid Alexandras samboskap

Kungahusexperten Trond Norén Isaksen, som till en början inte tyckte det var smart att offentliggöra Ingrid Alexandras och Magnus relation, har nu ändrat inställning och säger så här om prinsessans samboliv:

– Det faktum att en medlem av kungafamiljen blir sambo är enligt min mening av allmänt intresse – både för att det visar att förhållandet är seriöst och för att ett samboskap i Norge idag i praktiken är lika med ett äktenskap, säger han till Se och Hör och påpekar att det finns en viktig skillnad:

– Kungligt sambo och kungligt äktenskap är inte riktigt detsamma, eftersom ett äktenskap kräver kungens tillstånd om arvsrätten ska behållas och eventuella barn ska få arvsrätt, och ett äktenskap innebär en officiell roll som ett samboskap inte innebär.

Magnus Heien Haugstad
Magnus Heien Haugstad kan nu titulera sig kunglig sambo.

Foto: TT

Annons