Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandras blixtresa till Oslo – lämnar allt för att vara vid Haralds sjukhusbädd

04 mar, 2024, 09:30 
Ingrid Alexandras blixtresa till Oslo – har anlänt till sjukhuset där kung Harald vårdas.
Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Kung Harald befann sig på semester i Malaysia när chockbeskedet kom: Kungen hade drabbats av infektion och tvingats läggas in akut på sjukhus, hundratals mil från tryggheten i Norge.

I lördags bekräftade hovet att han opererat in en tillfällig pacemaker på grund av låg hjärtfrekvens. Under söndagskvällen landade planet på Gardermoen och Harald fördes sedan vidare till Rikshospitalet i Oslo.

Det bäddar för förändringar inom den norska kungafamiljen. Harald kommer att vara sjukskriven de närmsta två veckorna och under tiden kommer kronprins Haakon att hoppa in som regent.

Prinsessan Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra har lämnat militärtjänstgöringen i Troms för att kunna vara nära farfar kung Harald på sjukhuset i Oslo.Fredrik Varfjell
Annons

Ingrid Alexandras blixtresa till Oslo

Haralds sjukdomsbesked har fått familjen att sluta upp. Prinsessan Ingrid Alexandra har för tillfället lämnat militärtjänstgöringen i Brigade Nord i Indre Troms, för att kunna vara vid sin farfars sida.

Under måndagsmorgonen fångades Ingrid Alexandra på bild när hon anlände till sjukhuset i bil, rapporterar norska VG. Enligt hovet ska Harald må bra efter omständigheterna och får nu den bästa vården för att kunna återhämta sig.

– Flygtransporten gick bra, och kungen återhämtar sig. Kungen blir kvar på sjukhuset några dagar, för behandling och vila, säger hovet i ett uttalande.

Annons

Det är oklart hur länge Ingrid Alexandra kommer att stanna i Oslo.

Kung Harald
Kung Harald får nu vård på Rikshospitalet i Oslo, efter att ha drabbats av en infektion under semestern i Malaysia.Javad Parsa
Prinsessan Ingrid Alexandra och kronprinsessan Mette-Marit
Prinsessan Ingrid Alexandra och kronprinsessan Mette-Marit anländer till Rikshospitalet i Norge.Terje Bendiksby

Foto: TT

Annons