Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandra lämnar - nu tackar hon för sig: ”Ledsna”

21 jun, 2023, 16:30 
Felicia Plåt
Ingrid Alexandra
Ingrid Alexandra säger hejdå till skolan. Foto: TT
Prinsessan Ingrid Alexandra har gjort sina 13 år i skolan, nu väntar vuxenlivet.
Annons

Sommaren innebär även sommarlov och skolavslutningar. Flera skolbarn tar sommarlov för att sedan återvända till sina studier under hösten. Men vissa återvänder inte till skolan efter sommarlovet, då de tar studenten.

Ingrid Alexandras oväntade ord om EstelleBrand logo
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Prinsessan Ingrid Alexandra slutar skolan

En person som nu har avslutat sina studier för att ge sig ut i vuxenlivet är prinsessan Ingrid Alexandra av Norge. Efter 13 år av slit och plugg gjorde hon under tisdagen sin sista skolavslutning.

Under de tre senaste åren har hon studerat vid Elvebakken gymnasium i Norge. Den senaste tiden har varit fullt upp med tentaperioder men även mycket fest, då prinsessan firat den norska studenttraditionen "russ".

Norska studenter köper då bussar som de dekorerar och arrangerar fester i och prinsessan är inte sämre. Hennes buss "Studio 23" blev årets buss och de fick även hjälp av artisten Tix med deras officiella "russlåt". Artisten är expert på russ-låtar och har bland annat representerat Norge i Eurovision.

Annons

Men allt festande har lett upp till den stora dagen, nämligen skolavslutningen. Under tisdagen var det dags, i Oslos konserthus samlades avgångsklasserna för att få njuta av dans, sång, tal och andra festligheter.

Haakon och Mette-Marit var känslosamma

Såklart var prinsessans föräldrar, kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit på plats på avslutningsceremonien för att fira med sin dotter. Det norska kungahuset passade på att delade med sig av en bild på två stolta föräldrar och en nyexaminerad prinsessa och kommentarsfältet är fyllt av gratulationer.

Det är en väldigt stor och glad dag och men norska Se och Hörs kungliga expert, Caroline Vagle, menar att det även är en känslosam sådan.

– Det är så klart en stor dag. 13 års skolgång är klara, och den stora världen väntar utanför. Jag gissar att kronprinsparet är både väldigt stolta och ledsna på samma gång. De har redan pratat om att de fruktar att barnen måste flytta ut och nu närmar det sig med stormsteg, säger Caroline Vagle och fortsätter.

– Det är nog mycket troligt att de fäller en tår eller två under kvällens högtidliga engagemang. Det är något väldigt känslosamt med att inse att barnen växer upp

Annons