Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandra och kärlekens stora förändring – går inte att missa

04 aug, 2023, 08:00 
Felicia Plåt
Ingrid-Alexandra
Ingrid-Alexandra har tagit studenten. Foto: TT

Ingrid-Alexandra har kommit ut i vuxenvälden.

Annons

Prinsessan Ingrid-Alexandra är 19 år gammal men trots det så syns hon ständigt i media på grund av sin kommande roll. Hon ska nämligen blir drottning av Norge en dag, och det är många som är intresserade av att följa henne.

Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Ingrid-Alexandras nya planer

Nyligen tog hon ett stort steg ut i vuxenvärlden, då hon har gått sina 13 år i skolan. Det blev en stor fest och både Haakon och Mette-Marit var på plats för att fira denna stora dagen med sin dotter. Men det var även ett annat bekant ansikte på plats, nämligen prinsessan pojkvän Magnus Heien Haugstad.

Innan sommarn var det en hektisk period för prinsessan med slut-tentor och all russetid. Det är en period då gymnasiets sistaårselever åker urnt i bussar och festar. Även en prinsessa måste få uppleva denna speciella tid i livet.

Annons

Efter allt festande är det dags för prinsessan att ta tag i verkligheten och börja sin inskolning till att bli drottning en dag. I början av sommaren kunde det norska hovet bekräfta att prinsessan kommer att arbeta som skolassistent och miljöarbetare på hennes gamla skola. Detta kommer hon göra fram till 2024 då hennes tjänstgöra vid Ingenjörbataljonen börjar.

Det är något många kungligheter gått igenom. 2003 gjorde exempelvis kronprinsessan Victoria Försvarsmaktens grundläggande soldatutbildning i tre veckor.

Pojkvännens stora förändring

Men innan allt drog igång var det examensfest som gällde för prinsessan. Under juni tog hon emot sitt examensbevis i Konserthuset i Oslo. Hela familjen var där och även pojkvännen Magnus.

Bilder på prinsessan och pojkvännen spred sig i Norge och det var många som var lyckliga över att se dem tillsammans, Magnus brukar nämligen vara sparsam på sina framträdanden i media.

Men denna gången var det en specifik detalj som folk påpekade när de såg bilden på paret. Det verkar som att det skett en stor förändring.

Förra gången vi såg Magnus hade han nämligen blonda fina lockar på huvudet, men under prinsessan examen var de borta. Han hade nämligen rakat av det. Den nya frisyren är mer sommarvänlig och han passar lika bra i kort som i långt hår.

Annons