Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandra vaktas dygnet runt – Mette-Marits fruktan

30 okt, 2023, 11:00 

Prinsessan Ingrid Alexandra har flyttat hemifrån – och vaktas nu dygnet runt.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra har efter tretton års studier på Elvebakken–skolan i Oslo tagit studenten. Nu tar hon sina första steg ut i vuxenvärlden och till hösten gör hon sitt första uppdrag.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Då kommer hon att arbeta på Uranienborgsskolan som skolassistent och miljöarbetare, innan det blir dags att avverka ett år vid Ingenjörbataljonen i Brigad Nord inom Norges armé.

Nyligen avslöjade dessutom norska Se och Hör att Ingrid Alexandra flyttat ut från Skaugum, där föräldrarna kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit bor, för att leva sitt eget liv.

Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra har lämnat Skaugum och bosatt sig i egen lägenhet.

Ingrid Alexandra vaktas dygnet runt

Enligt tidningen ska Ingrid Alexandra ha bestämt sig för att flytta in i en tvårumslägenhet på runt 40 kvadratmeter – en storlek som passar bra när man skaffar sitt första boende och anpassar sig till ett nytt liv.

Annons

Trots att hon nu lämnat tryggheten på Skaugum, behöver prinsessan inte oroa sig för säkerheten i den norska huvudstaden och har en kunglig poliseskort med sig dygnet runt.

– Hon ska alltid ha en vakt i närheten – både där hon bor och när hon är ute. Jag tror att hon uppgav i sin intervju när hon fyllde 18 år att hon kände en frihet när hon åkte bort från polisen, säger Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle.

Mette-Marits fruktan

Att Ingrid Alexandra nu lämnat livet i Skaugum bakom sig är inte något som Mette-Marit uppskattar jättemycket. Hon har i tidigare intervjuer berättat om hur mycket hon gillar att barnen bor hemma.

– Det är en så stor välsignelse att ha tonåringar i huset. Att få vara med i deras liv, att följa dem och deras vänner i allt de är i, och alla diskussioner vi har... Så mycket vi lär oss av dem varje dag, säger kronprinsessan Mette-Marit till NRK:s Året med kungafamiljen.

– Jag känner mig så lyckligt lottad som får vara så nära dem, och jag fruktar att de ska lämna huset snart!

Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit kommer sakna att ha Ingrid Alexandra i hemmet.

Foto: TT

Annons