Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandra väljer festandet – vägrar vara med

17 maj, 2023, 10:30 

Ingrid Alexandra hoppar över 17 maj-firandet.

Annons

Det är en spännande tid i livet för prinsessan Ingrid Alexandra, som går sista året på gymnasiet och därför får vara med om den traditionella "russetiden", då norska ungdomar köper en buss som de dekorerar och sen använder för att arrangera fester.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

De senaste tre åren har hon varit elev på Elvebakkens skola i Oslo och innan hon ska ut i vuxenvärlden vill hon uppleva allt som de vanliga norska ungdomarna också får uppleva.

Ingrid Alexandras buss har fått namnet Studio 23 och fått proffshjälp med deras officiella "russelåt" av ingen mindre än den populära artisten Tix, något norska Se og Hör kunde avslöja. Han slog igenom 2015 med just en russelåt och har sedan dess bland annat representerat Norge i Eurovision Song Contest.

Annons

Väljer russefirandet

Russetiden är uppenbarligen viktig för norska ungdomar och det är en tid de inte kan få tillbaka. Därför är det inte svårt att förstå att Ingrid Alexandra prioriterar det över det traditionsenliga 17 maj-firandet tillsammans med resten av den norska kungafamiljen.

Valet kan inte ha varit lätt. Firandet är en långtgående tradition och en chans för kungafamiljen att dela all festlig glädje tillsammans med det norska folket. Men det kommer trots allt fler 17 maj-firanden medan russetiden bara sker en gång i en ung persons liv.

I april delade kungahuset med sig av en bild på en lycklig prinsessa i sin russedress, omgiven av hela sitt russegäng.

Annons