Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandras, 19, drastiska beslut – lämnar familjen

03 apr, 2023, 19:00 

Ingrid Alexandra har bestämt sig och flyttar utomlands, enligt norska Se och Hör.

Annons

Det Konglige slott i Oslo var uppdukat och förberett för storslagen fest. 200 gäster hade tagit på sig sina finaste kläder och samlats för att fira Norges framtida drottning, Ingrid Alexandra.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

18-årsdagen den 21 januari förra året gjorde henne myndig, men på grund av coronarestriktionerna fick festligheterna skjutas upp och festen kunde först hållas i juni samma år.

Kronprinsessan Victoria var självklart på plats för att fira sin guddotter. Även prins Daniel och barnen prinsessan Estelle och prins Oscar, som fick uppleva sin allra första galafest, närvarade på tillställningen.

Ingrid Alexandra och kung Harald
Ingrid Alexandra anlände till sitt födelsedagsfirande förra året med kung Harald vid sin sida.

Ingrid Alexandra om framtiden

Flera av Ingrid Alexandras vänner var också inbjudna till festen. Men det fanns en person vars närvaro betydde något alldeles extra. Nämligen prinsessans pojkvän Magnus Heien Haugstad.

Annons

Ingrid Alexandra närmar sig med stormsteg vuxenvärlden och i sommar tar hon studenten. Den stora frågan är vad hon ska göra sen, om hon ska studera vidare eller in i Försvarsmakten.

– Självklart har jag en plan. Men jag vill inte dela det, för då sätter jag upp en viss förväntan på mig själv som inte är nödvändig. Och så ändrar jag planer hela tiden. Vi får bara vänta och se vad som händer i slutändan, sa prinsessan till VG i samband med födelsedagsfirandet förra året.

Ingrid Alexandra
Ingrid Alexandra tar studenten i sommar.
Annons

Ingrid Alexandra lämnar familjen

Enligt norska Se och Hör tyder det mesta på att det blir studier utomlands. Ingrid Alexandra har själv pratat varmt om att få studera utomlands, något även hennes pappa kronprins Haakon gjorde när han gick på Berkeley i Kalifornien.

Däremot verkar det inte bli lika långt hemifrån. Enligt uppgifter till tidningen så vill Ingrid Alexandra åka till England, där hennes pojkvän studerar på den aktade skolan Lancaster University Management School.

”De två har varit långväga älskare nu, och det är förståeligt om de vill bo närmare varandra – och kanske till och med tillsammans!”, skriver tidningen.

Kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Ingrid Alexandra och kronprins Haakon
Prinsessan Ingrid Alexandra ser ut att lämna Norge för studier utomlands.

Foto: TT

Annons