Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandras beteende i kyrkan väcker frågor – gör precis tvärtom

12 sep, 2023, 14:30 

Prinsessan Ingrid Alexandra chockade alla när hon dök upp på Emma Tallulahs konfirmation.

Annons

När Ingrid Alexandra konfirmerade sig var det flera kungligheter som hade sökt sig till Oslo för bevittna den historiska händelsen och kronprinsessan Victoria var självklart där för att fira sitt gudbarn.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Att konfirmationen är något viktigt i den norska kungafamiljen är inget nytt. Söndagen den 3 september var det dags för kung Haralds och drottning Sonjas yngsta barnbarn, Emma Tallulah, att göra samma resa.

Strax före hade hovet dessutom kommit med det glädjande beskedet att kung Harald var på fötter igen, efter att ha varit sjuk sex dagar tidigare, och redo att fira sitt barnbarn.

Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra.

Ingrid Alexandras oväntade val

Även prinsessan Ingrid Alexandra, som har en god relation med sin kusin Emma Tallulah, var på plats tillsammans med pappa kronprins Haakon och mamma kronprinsessan Mette-Marit.

På nära håll kunde de alla bevittna när konfirmationen ägde rum i Jar Kirke i Bærum. Men trots att dagen tillhörde Emma Tallulah lyckades Ingrid Alexandra ändå hamna i rampljuset.

Hon hade, till skillnad från de andra kvinnliga kungligheterna, skippat folkdräkten och i stället kört på en helt egen stil.

Annons
Emma Tallulah, prinsessan Märtha Louise och Maud Angelica Behn
Emma Tallulah Behn med mamma Märtha Louise och syster Maud Angelica Behn.

Modeexpertens dom

Istället anlände hon till firandet i en 70-talsinspirerad outfit: kort vit klänning, långa vita stövlar och matchande vitt pannband – en outfit som fick många att höja på ögonbrynen.

– Ett lite annorlunda val kan man säga. Jag skulle vilja tro att någon satte kyrkkaffet i halsen när hon dök upp i det här mitt bland alla folkdräkter. Men på ett sätt är det också lite uppfriskande att se att hon går sin egen väg, säger modeexperten Ida Elise Eide Einarsdóttir till norska Se och Hör.

– Ett modigt val klädmässigt, men jag är säker på att många tycker att det inte passar för en kunglig konfirmation.

Se bilderna här!

Foto: TT

Annons