Ingrid Alexandras sanslösa arv – nya dokumentet visar

12 apr, 2023, 12:30 

Detta fick Ingrid Alexandra i gåvor förra året.

Annons

Det är inte ovanligt att kungafamiljerna får gåvor i form av dyrbare smycken, fint porslin och värdefulla arvegods. Presentlistan kan även rymma upplevelser som konsertbiljetter.

Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Prinsessan Ingrid Alexandra, 19, var en av kungligheterna som fick flest presenter ifjol. Det är kanske inte så konstigt eftersom hon firade 18 år i juni förra året och bjöd in till stor fest.

Kung Harald och drottning Sonja uppmärksammade barnbarnets stora dag och i present gav de henne en ring, ett armband, ett halsband och örhängen som gått i arv inom familjen.

Prinsessan Ingrid Alexandra firar 18 år
Prinsessan Ingrid Alexandra fick flera gåvor när hon firade 18 år förra året.
Recept.se Nyhetsbrev

Ingrid Alexandras presentregn

Listan var betydligt längre och i presenthögen fanns även gåvor som konsertbiljetter. Hon fick även en surfbräda, presentkort, ryggsäck och vandringsutrustning, tält, trummor och fem lådor sparris.

Annons

Det är ingen hemlighet att Ingrid Alexandra lockas av det äventyrliga och sportsliga. Framför allt älskar hon att surfa, ett intresse som hon delar med sin pappa, kronprins Haakon.

Därför kom det säkert som en glad överraskning när hon öppnade sina presenter och såg att hon fått både en surfbräda och gåvor som förenklar Ingrid Alexandras älskade friluftsliv.

Prinsessan Ingrid Alexandra
Prinsessan Ingrid Alexandra älskar att surfa.

Gåvorna hon inte får ta emot

Ja, listan visar att det blir lite av varje när det vankas gåvor till kungligheterna. Många av gåvorna är dessutom skräddarsydda efter personliga intressen.

Annons

Norska Se och hörs kungaexpert Caroline Vagle förklarar att det är en långvarig tradition att ge presenter till kungligheterna, bland annat i samband med resor, statsbesök och jubileumsfirande.

– Sedan 2015 har man dock inte tagit emot gåvor från kommersiella aktörer, och det har blivit större transparens i och med att alla gåvor över 1 000 kr registreras i ett separat gåvoregister, säger hon till tidningen.

Ingrid Alexandra
Förutom att surfa älskar Ingrid Alexandra att hänga i naturen.

Foto: TT

Annons