Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ingrid Alexandras tårfyllda beslut med drottning Sonja – efter hovets besked

05 mar, 2024, 16:00 
Prinsessan Ingrid Alexandra är ett viktigt stöd för drottning Sonja under svåra tiden.
Annons
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Samtidigt som kung Harald fördes hem till Norge från Malaysia i ett ambulansplan, fick prinsessan Ingrid Alexandra permission från sin militärtjänstgöring och åkte hem till Oslo.

En dag är det som bekant Ingrid Alexandre som ska bli Norges regent. Då är det viktigt att man ställer upp och finns där när det råder oroligheter inom familjen, trots något så viktigt som militärtjänstgöring.

Under måndagen fångades Ingrid Alexandra och kronprinsessan Mette-Marit på bild när de anlände i bil till Rikshospitalet i Oslo.

Prinsessan Ingrid Alexandra och kronprinsessan Mette-Marit
Prinsessan Ingrid Alexandra och kronprinsessan Mette-Marit anländer till Rikshospitalet i Oslo.dana / dana press

Ingrid Alexandras relation till Sonja

Ingrid Alexandra har alltid haft en nära relation till kung Harald och drottning Sonja. Nu kan hon ge tillbaka till sina farföräldrar, som alltid funnits där för henne, och trösta Sonja medan Harald ligger inlagd.

Annons

– Kungen och drottningen har i åratal varit prinsessans stöttepelare när det kommer till rollen hon föddes in i, vilket gör att de har en väldigt speciell relation. Men de är också nära och varma farföräldrar på traditionellt vis, som tar med sig Ingrid och de andra barnbarnen på semester, på teater och på resor.

– När prinsessan fyllde 18 år berättade hon särskilt för kungen att hon tyckte det var trevligt att vara med honom, och tackade för kvällarna på kungaskeppet med sport- och cowboyfilmer. Hon tackade också för att han alltid har ett bra skämt på lager när stämningen är låg, säger norska Se och hörs kungahusexpert Caroline Vagle.

”Måste isoleras”

Tidningen skriver vidare att ”tröst, varma kramar och uppmärksamhet från Ingrid är nog bra medicin för drottning Sonja nu när kung Harald är så sjuk”.

Annons

Däremot är frågan om Ingrid Alexandra har fått ge Harald en kram, nu när han ligger inne på sjukhus.

– Alla patienter från utlandet måste isoleras, för att undvika spridning av resistenta bakterier. Det innebär restriktioner för besök och att hälsopersonal bär skyddskläder, förklarade Dan Atar, överläkare och professor i kardiologi vid Oslo universitetssjukhus, för Dagbladet.

Drottning Sonja
King Harald, Queen Sonja, Crown Prince Haakon, Crown Princess Mette-Marit and Princess Ingrid Alexandra attend Christmas Service in Holmenkollen Chapel, 25 December 2022.Andreas Fadum

Foto: TT

Annons