Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Inifrån Madeleines och Chris beachklubb: se bilderna

18 dec, 2019, 06:00 
Det är på den här lyxiga beachklubben som Madeleine och Chris brukar hänga på helgerna. Svensk Dam har varit där. Följ med oss in!
Annons
EXKLUSIVT: Följ med in till Madeleines och Chris lyxklubb!Brand logo
EXKLUSIVT: Följ med in till Madeleines och Chris lyxklubb!

Prinsessan Madeleine har fått det hon allra helst vill ha: ett familjeliv långt från det kungliga strålkastarljuset. Här i Miami är hon och Chris och barnen härligt anonyma. Ja, i all fall nästan överallt.

För den bästa glimten av prinsessan Madeleines Miami-liv, det fick vi här: på 5-stjärniga Faena Hotel på Collins Avenue i hjärtat av Miami Beach.

Den här eftermiddagen när vi är på besök är det business as usual på beachklubben nedanför hotellet. Ett 20-tal personer ligger utsträckta under de rödvita parasollerna. Några fartyg glider förbi borta vid horisonten och en servitör tar upp beställningar. Allt är mycket exklusivt. Och allt handlar om den vita sanden, det turkosblå vattnet och den underbara brisen från havet.

Det är alltså här som familjen Bernadotte-O’Neill brukar hänga på helgerna, ibland vid poolen och ibland nere på stranden.

Annons
Prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore på stranden.
Prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore.

På söndagseftermiddagarna kan de dessutom njuta av hotellets klassiska Sunday Asado, en traditionell sydamerikansk barbecue, med stora köttstycken över den öppna elden och med hotellets argentinske grillmästare Francis Mallmann vid rodret.

Hotell Faena Miami Beach

Allt till det facila priset av 95 dollar per person. Och i väntan på maten kan Madeleine och Chris relaxa i tigersofforna över något svalt att dricka.

Annons
Chris Madeleine Faena Hotel Miami Beach
Här kan Chris och Madeleine äta grillat på söndagarna.

Om barnen inte är med och de vill koppla av så är det bara att ta hissen upp till tredje våningen och den 2000 kvadrat stor spa-avdelningen med ett av Floridas största hamam.

Faena Hotel Miami Beach
Mer konst, här på spa-avdelningen.

Madeleines och Chris privata beachklubb i Miami

Gymmet som ligger intill känns exklusivt och mycket privat, och i andra änden av lokalen brer den stora yogastudion ut sig med sina buddhor. Och sedan kan hårsalongen fixa frisyren.

Annons
Yogasalen på Madeleines och Chris helghäng Faena Hotel i Miami Beach.
Två Buddhor vakar över yogasalen.
Gymmet på Faena Hotel i Miami Beach
Exklusivt även på gymmet.

Men för Madeleine och Chris och deras barn handlar de där avslappnade helgbesöken nog mest om poolen och beachen, med sin perfekta vita sand.

Madeleine och Chris O'Neill Faena Hotel Miami Beach
Här brukar Madeleine och Chris hänga på helgerna.
Damien Hirsts förgyllda mammut på Faena Hotel i Miami.
Svensk Dams reporter spanar in Damien Hirsts 100-miljoners-verk.
Annons
 prinsessan Madeleines och Chris O'Neills favoritställe, Hotel Faena i Miami Beach
Lobbyn med sina förgyllda pelare. Och ja, den går faktiskt under smeknamnet Katedralen.
Hotel Faena Miami Beach
Väggmålningarna är gjorda av den argentinske konstnären Juan Gatti.
 prinsessan Madeleines och Chris O'Neills favoritställe, Hotel Faena i Miami Beach
Lobbyn igen.
Annons
Ett hotellrum på Faena hotel i Miami Beach
Ett av de 179 hotellrummen.

Faena är ett anrikt hotell, och det ligger i en byggnad från 1942. I dag är det dock totalrenoverat och hotellvestibulen är som en katedral med sina väggmålningar och sina guldpelare. Från entrén har man en fantastisk utsikt över Atlanten och när dörrarna slås upp känner man brisen – och doften från havet.

Annons
Poolavdelningen på Hotel Faena i Miami, här hänger Chris och Madeleine
Här hänger Chris och Madeleine på helgerna.

– Vi har mycket security och många kändisar som kommer hit. Sportstjärnor och rappare. Och Amazons Jeff Bezos. En del gäster är så privata att vi inte ens ser dem! Som när Bill Gates var här. Well, jag såg honom när han anlände, viskar en anställd.

Ett verk av Damien Hirst på Hotel Faena i Miami Beach.
Ännu mer Damien Hirst, denna gång i form av en enhörnng i Pao, hotellets restaurang som serverar modern asiatisk mat. Och stolarna, ja de är i klassisk dansk design.

På sin hemsida beskriver man hotellrummen med oceanutsikt med orden ”värdiga en kunglighet”. Men när vi ställde frågan ”Chris O’Neill och prinsessan Madeleine, känner ni till dem? De brukar vara gäster här.” Ja då blir svaret inte oväntat:

Annons

En stund senare får vi träffa hotellchefen Chris Vincent i The Saxony Bar, känd för sin old school-elegans. Han är mycket tillmötesgående och trevlig. Men diskret ända ut sina välmanikyrerade fingertoppar: Han säger självklart inte ett ord om vilka som eventuellt är hans gäster.

Men han berättar att för att få tillgång till poolavdelningen och beachen så måste man antingen bo på hotellet. Eller vara medlem i hotellets exklusiva klubb. Och det är sannolikt detta som gäller för Chris och Madeleine. Då betalar de en årlig avgift, vilket ger specialaccess till alla faciliteter. Samt möjlighet för Chris O’Neill att använda hotellets lokaler för sin företagsrepresentation. Och så får alla medlemmar äta till mycket förmånliga priser i restaurangerna.

Faena Hotel i Miami dit Madeleine och Chris brukar gå
Fontänen utanför hotellet pryds av ett sjölejon – med prinsesskrona!

Men att passera nålsögat och bli så kallad Rose Member är inte lätt:

– Oh, det är by invitation only, ler hotellchefen.

– Och ja, det är en ganska komplicerad process. Du måste bli rekommenderad av minst en tidigare medlem.

Frågan vad hela härligheten kostar får dock bara ett artigt och mycket vänligt leende till svar…

Foto: Johan Söderlund/Svensk Damtidning, TT.

Annons