Innan bråken - Harrys varma kärleksförklaring till William

Sprickan mellan prins Harry och William växer, men i nya boken "Harry: Conversations with the Prince" ger Harry en varm kärleksförklaring till brodern.

Den senaste tiden har det varit uppenbart att något har kommit emellan bröderna Harry och William. Prins Harry har berättat att han och brodern är på olika vägar i livet just nu, och att de inte heller ses på samma sätt som tidigare. När hertigparet av Sussex också nyligen meddelade drottningen att de inte kommer att fira jul varken med henne eller Williams familj på Sandringham, något Harry har gjort varje år förutom 2012 då han tjänstgjorde i Afghanistan, kan man bara anta att sprickan inte direkt har minskat.

I dokumentären “Harry and Meghan: An African Journey” hävdade Harry att han och William har “bra dagar” och “dåliga dagar”, men när duon växte upp lät det annorlunda. Efter mamma Dianas bortgång 1997 hade duon en väldigt nära relation – William var som bekant bara 15 år när det hände, och Harry 12. I nya boken “Harry: Conversations with the Prince”, skriven av Angela Levin, berättar författaren om en rörande kärleksförklaring som prins Harry gav till sin bror under en intervju då Harry fyllde 21 år.

– För varje kommer vi närmare varandra och vi har även börjat krama varandra när vi inte har sett varandra på länge. Han är den enda personen på hela jorden som jag kan prata om vad som helst med och vi förstår varandra, sa han då.

Nära under uppväxten

Även William har pratat om hur nära bröderna har varit under uppväxten. I en öppenhjärtig intervju för The Telegraph, som han, Harry och Kate Middleton gjorde i samband med kampanjen #OkToSay och välgörenhetsorganisationen Heads together, berättade han om deras relation:

– Vi har kommit närmare varandra på grund av omständigheterna. Vi har ett unikt band på grund av det vi har varit med om. Men till och med jag och Harry har inte pratat tillräckligt om vår mamma under årens lopp.

Även Kate Middleton kommenterade:

– Jag tycker att det är otroligt hur starka ni båda är och hur ni har klarat av det, och jag tror att det har att göra med hur era tidiga år var och era erfarenheter från barndomen. Men också relationen ni har, ni är otroligt nära.

Numera är det dock klart att den tidigare nära relationen har blivit frostig och att Harry har distanserat sig från brodern. Tidigare i år flyttade han och Meghan ut från Kensington Palace och bor nu som bekant i Frogmore Cottage i Windsor. Paret har även lämnat den tidigare gemensamma stiftelsen The Royal Foundation.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: