Intervju! Prinsessan Birgitta om sin längtan efter systrarna

27 nov, 2019, 06:00 
Kungen och Hagasessorna på prinsessan Birgittas 80-årsdag 2017.
Hagasessorna i våra hjärtan! Prinsessan Birgitta har varit hemma i Sverige och Svensk Dam träffade prinsessan henne för en lång intervju. Här kommer del 1!
Annons
Det här är Hagasessorna
Det här är Hagasessorna

Det har gått bra många år sedan svenska folket såg dem växa upp på 1940-talets Haga, men Hagasessorna har för evigt en plats i svenska folkets hjärtan. Det blir mycket tydligt när man ser den uppmärksamhet som prinsessan Birgitta väcker under sina dagar i Göteborg.

Prinsessan Birgitta i Göteborg för att vara med på Jontefondsgalan.
Prinsessan Birgitta på Avenyn i Göteborg.
Recept.se Nyhetsbrev

– Det värmer mitt hjärta kolossalt naturligtvis. Fantastiskt, tänk att de kommer ihåg oss fortfarande! säger hon när vi ses för en lång intervju på klassiska Göteborgshotellet Park Avenue där prinsessan bor under sitt fyra dagar långa Sverigebesök.

Hinner prinsessan träffa sina systrar, nu när prinsessan är hemma?

– Nej, jag gör ju inte det och det är jättesynd! Men vi är vana, det är så det blir när man bor i olika länder.

– Och vi pratar ju väldigt ofta med varandra i telefon och då säger vi alltid ”Nu måste vi ses!”. Men att få ihop fem syskon, nej det är inte lätt ska du veta! Särskilt som min bror är så upptagen, han jobbar ju jämt. Så den här gången gick det inte, tyvärr.

Prinsessan Margaretha, kungen, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina.
Prinsessan Margaretha, kungen, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina.

– Men jag hoppas att det blir av till våren i alla fall. Så att vi kan fira min syster Margaretha, även om det nu blir i efterskott, hon fyllde ju 85 i oktober.

Annons

– Vi har alltid väldigt trevligt när vi träffas. Tänk, vi är fem syskon och alla lever fortfarande. Och vi har aldrig varit osams, aldrig någonsin! Jag tror att det är ganska unikt.

Foto: Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna.

Annons