Isabella och Christian fick en fartfylld dag med farfar

I helgen var det åter dags för den årliga Hubertusjakten i Danmark och naturligtvis fanns prins Henrik på plats – så även tre av hans barnbarn.

Vilket spännande skådespel det blev för syskonen prins Christian och prinsessan Isabella och deras kusin prins Felix. På söndagsförmiddagen hängde trion med farfar Henrik på den årliga Hubertusjakten.

–Titta farfar!

Prins Henriks små barnbarn pekade ivrigt på ryttarna i röda kavajer, som forsade fram på ståtliga springare.

Det var en munter skara, som samlats på Erimitageslottets balkong för att titta på hästtävlingen.

Hästarna i full fart.

Sprudlande humör

Prinsessan Isabella underhöll vant både sig själv och de andra runt omkring. Hon var på ett sprudlande humör, vinkade, fäktade ivrigt med armarna för att liksom skynda på de galopperande hästarna.

–Heja, heja, utropade hon friskt.

Kyliga vindar

Isabella och Christian bar varma dunjackor, vilket var ett bra klädval av mamma Mary denna dag. Men Felix huttrade lite i sin finrock. Det blåste kyliga vindar.

Ytterrock

Farfar tog väl hand om sina ögonstenar och såg till att värma Felix genom att svepa in honom i sin ytterrock.

Sträckte fram handen

Henrik hade också äran att dela ut pris till årets Hubertusvinnare. Och prins Christian visade stor mognad när han på kungligt manér sträckte fram handen och tog segraren i hand.

Ingen jakt

Hubertusjakt är en hästtävling med ursprung från England och är ingen jakt i egentlig mening. Tävlingen går ut på att man rider en bana med ett antal hinder som måste passeras.

Rävsvans

Banan har en viss bredd som inte får överskridas och dess bredd markeras genom två ryttare Längst fram rider en tävlingsledare som inte får passeras av de tävlande.

Banans upplopp är den sista sträckan där det går ut på att hinna ifatt en person med en rävsvans fäst på sig. Den som lyckas ta rävsvansen vinner hästtävlingen.

Läs även Kungliga modebloggen om barnens kläder››

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Margrethe och Henrik på Gråsten >>

Drottning Margrethe på böljan den blå >>