Iskylan i prins Joachims hem har bytts mot värme!

Marie--och-Henrik

Värmen och kärleken kom till prins Joachim i ett enda svep när Marie kom in i hans liv. Annat var det förr – då Joachim var gift med Alexandra – då rådde iskyla inne på slottet Schackenborg.

För ett par år sedan var prins Joachims och Maries Schackenborg rena igloon, hu. Prins Joachim, som ärvde slottet med tillhörande cirka tusen hektar mark när han var nio år, målar leende upp sitt barndoms arvegods som en kylslagen byggnad stadd i förfall.

– Under mitt första äktenskap, med Alexandra, fungerade värmen bara i de båda flyglarna. På vintrarna var det minus tjugo grader, och vi tvingades gå genom hela raddan av kalla salonger för att duscha.

Låter det inte hemskt? Men det var då det. Nu är allting tiptop, totalrenoverat, varmt och gott.

Marie har hunnit vara slottsfru på Schackenborg i ett och ett halvt år och numera flyter danskan lätt. Men så har hon också haft en bra lärare i sin man.

– Jag älskar att lära mig saker och jag älskar Joachim. Men jag måste erkänna att danska inte är det lättaste språket. Uttalet,

Marie,Henrik,Joachim2

Titt ut! Joachim älskar att busa med lille Henrik.

betoningen, det är rätt knepigt. Men jag har arbetat hårt och numera förstår jag allt som sägs redan i första svängen.

“Bara” mamma

Maries liv på Schackenborg är dejligt, lugnt och harmoniskt. Just nu är hon ”bara” Henriks mamma. De officiella plikterna får bero ännu ett halvår.

– Jag blev ju gravid två månader efter bröllopet. Och efter att Henrik föddes så har han varit min hela värld.

På Schackenborg lever de för det mesta stilla familjeliv med promenader i de vackra omgivningarna som hundarna förstås glatt hänger med på: hennes snövita Apple – bichon frisén som fick följa med från Génève – och Joachims genomsnälla cockerspaniel Winston som dyrkar lillhusse och nog skulle sova i babysängen om han bara fick.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Scanpix

Marie,Joachim,Henrik

Prins Henrk och lilla Apple trivs bra ihop!