Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jan Bernadotte kräver prinstitel: "Ska Daniel kallas prins så..."

14 maj, 2009, 16:05 
Agneta Nisbeth
Under alla år har han varit känd som Jan Bernadotte, greve av Wisborg. Nu kräver han att få en prinstitel. Anledningen? Kan Daniel Westling kallas prins så kan han det också!
Annons

Daniel Westling och hans kommande prinstitel fortsätter att röra om i kungasläkts-grytan. Orsaken är en rad gamla oförrätter som alla handlar om hur många prinsar förr om åren blev av med sina titlar då de gifte sig med vanliga kvinnor av folket. Många är de som valt kärleken framför titeln, en av dem är prins Lennart Bernadotte, Jan Bernadottes pappa. Då han år 1932 gifte sig med sin Karin Nissvandt förlorade han således sin rätt att kallas för prins.

– Mamma tog det hårt att han förlorade titeln på grund av henne, säger Jan Bernadotte till TV4.

“Rätt ska vara rätt”

När det blev känt att Daniel Westling skulle få en prinstitel bestämde sig Jan för att reagera. I flera år har han kämpat för att rehabilitera sin far som gick bort för fem år sedan. För tre år sedan ansökte han om att få titeln prins – men då fick han avslag. Nu gör han ett nytt försök. “Kan Daniel kallas prins så kan jag” är devisen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Jan Bernadotte påpekar dock att han inte har något som helst problem med varken Daniel Westling eller att denne i framtiden ska kallas prins. Men rätt ska vara rätt, menar Jan Bernadotte – Man bör först ge tillbaka bördstiteln prins till dem som orättmätigt blivit av med titeln, säger han till Expressen.

Av Johanna Fredriksson

Foto: IBL

 

Annons