Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jan Salestrand väljer kungen framför Löfven

18 aug, 2018, 12:00 
Jan Salestrand blir ny stabschef hos kungen. Här med prins Carl Philip
Kungen rekryterar nytt och Jan Salestrand gör sig nu hemmastadd på slottet som ny stabschef.
Annons

Kungen stärker upp inför höstterminen och har rekryterat försvarsminister Peter Hultqvists (S) statssekreterare Jan Salestrand, som  blir chef för kungens stab på slottet.

Salestrand är den femte statssekreteraren som lämnar Stefan Löfvens regering på kort tid. Enligt Svenska Dagbladet drog Peter Hultqvist och Jan Salestrand inte jämt i frågan om den framtida ansvarsfördelningen mellan Försvarsmakten och Försvarets Materielverk, FMV.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sedan den 7 oktober 2014 har denne svenske officer i flygvapnet arbetat som statssekreterare vid Försvarsdepartementet. Men Salestrand är dessutom van vid att mingla i de kungliga salongerna och har tidigare varit inbjuden till middagar på Kungliga slottet.

Annons
Kungens nya stabschef Jan Salestrand på kungamiddag 2014 med sin hustru, Örlogskapten Rose-Marie Jernbäcker.
Kungens nya stabschef Jan Salestrand på kungamiddag 2014 med sin hustru, Örlogskapten Rose-Marie Jernbäcker.

Salestrand är född 29 juli 1954 i Växjö och var under åren 2009-2014 chef för Ledningsstaben inom Högkvarteret. Han var även chef för Högkvarteret och Överbefälhavarens stabschef.

Foto IBL

Annons