Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Japans kejsare Akihito har fyllt 77 år

27 dec, 2010, 13:09 
Agneta Nisbeth
Annons

Den japanska kejsaren Akihito har fyllt 77 år i julhelgen. Det firades genom att kejsarfamiljen hälsade till folket från sitt palats.

Annons

Den japanska kejsaren Akihito är fortfarande väldigt populär i sitt hemland. Så när han fyllde 77 år den 23 december så hyllades han hjärtligt av av sina undersåtar. Tillsammans med sin maka kejsarinnan Michiko vinkade de till folket från det kejserliga palatset i Tokyo och på marken nedanför sågs ett helt hav av japanska flaggor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sin skygga hustru

Med på balkongen var även parets äldste son, kronprins Naruhito och hans hustru kronprinsessan Masako samt den yngre prinsen Akishino samt hans maka prinsessan Kiko. Ni ser kronprinsessan Masako på bilden här intill, hon trivs annars inte i rampljuset och har vid ett flertal tillfällen varit sjukskriven för depressioner.

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL

Läs även:

Annons