Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Japans kejsare i historiskt tal till folket

16 mar, 2011, 14:39 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Den japanska kejsaren Akihito har talat till folket och bett dem att inte ge upp hoppet – även om det just nu ser väldigt mörkt ut för landet.

Kejsar Akihito gjorde nyligen ett unikt tv-framträdande, det brukar bara vara under krig och större katastrofer som han talar till folket. Och just nu har Japan tyvärr hamnat i sin värsta kris sedan andra världskriget med både jordbävningar, kärnkraftsolyckor och en mycket kraftig tsunami.

– Jag hoppas att alla som drabbats av katastrofen inte ger upp hoppet. Jag vill också att alla landets medborgare ska för evigt minnas alla dem som utsatts för katastrofen och hjälpa dem att gå vidare, sa kejsaren i sitt tal.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Faksimil CNN

Läs även:

Annons