Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Japans kunglige 6-åring bryter mot skoltraditonerna

29 dec, 2012, 09:25 
Annons

Prins Hisahito av Japan bryter mot traditionen när han börjar en helt vanlig skola.

Nu börjar allvaret för 6-årige prins Hisahito, som står på tredje plats i tronföljden i Japan. Han ska börja skolan i vår. Hans föräldrar, prins Akishino och prinsessan Kiko, har bestämt att sonen inte ska gå i Gakushuin Primary School, som är den skolan där alla kungligheter av den anrika Krysanthemum-tronen hittills gått i.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Bryter mot traditionerna

Hisahito bryter den traditionen genom att i stället börja första klass i en lågstadieskola, som är knuten till Ochanomizu University i Tokyo. Det meddelade hovet i Japan strax före jul:

Annons

– Prinsen har gått i förskolan som hör till universitetet sedan våren 2010.

Kamrater

Den enkla förklaringen till det nya skolvalet är den, att familjen vill att Hisahito ska fortsätta gå tillsammans med sina kamrater från förskolan.

Först av alla

Den unge prinsen är först av alla i kejsarfamiljen att bryta mönstret och börja i en helt annan skola. Men om ni tror att det bara var för föräldrarna att ringa ett samtal och så var allting klart med skolstarten, så är ni ute och cyklar.

Antagningstest

Hovet berättar:

– Prinsen blev formellt antagen fredagen den 14 december efter ett två dagar lång antagningsprov som baserades på beteendeobservation.

Grönt ljus

Det verkar ju onekligen som om kejsardömets tronarvinge uppfört sig särdeles förträffligt, då prinsen fick grönt ljus att börja skolan.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Läs mer:

Annons