Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Japanska kejsarfamiljen förnekar att de velat droga skolelever

09 jun, 2010, 12:28 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprins Naruhito, kronprinsessan Masako och prinsessan Aiko med hund.
Kronprins Naruhito, kronprinsessan Masako och prinsessan Aiko med hund.

Den japanska kejsarfamiljen förnekar nu med bestämdhet att de skulle krävt att några busiga elever från skolan där prinsessan Aiko går skulle tvingas ta lugnande tabletter för att få dem bråka mindre.

Prinsessan Aiko undervisas nu delvis hemma.
Prinsessan Aiko undervisas nu delvis hemma.

Upprinnelsen till hela denna pinsamma historia började med att den skyddade prinsessan Aiko, 8, fick problem med några överaktiva skolkamrater i Gakushuin Primary School. Något som den japanska tidningen Shukan Shincho uppmärksammat. Pojkarna i prinsessans klass hade stökat så mycket att den känsliga Aiko inte längre orkade gå i skolan på heltid. Då sägs kronprins Naruhito ha kontaktat skolans ledning och krävt att pojkarna skulle medicineras under lunchen så att de lugnade ner sig lite. Vi har tidigare skrivit om ämnet men då sades det att prinsessan åter börjat skolan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Står på sig

Talesmän från den japanska kejsarfamiljen kräver nu en ursäkt från tidningen Shukan Shincho, berättar tidningen Telegraph:

– Vi tycker hela den här historien är mycket olycklig, säger representanter för kejsarfamiljen.

Men den japanska tidningen står på sig.

– Vi vidhåller vår historia och har vittnen som bekräftar det vi berättat.

Tidigare problem

Mamma till den lilla Aiko i fråga, kronprinsessan Masako, 47, lider som vi tidigare skrivit av vissa nervösa problem och depressioner. Hon sägs bland annat vara stressad av att inte kunna ge kronprinsen den nödvändiga avkomman, en ny kronprins. Något som gjort att hon stundtals dragit sig undan från alla offentliga uppdrag.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth

Foto: IBL

Annons