Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Japanska kejsarinnan Michiko skär ner på uppdragen

25 okt, 2010, 13:30 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Den japanska kejsarinnan Michiko säger nu att hon inte längre orkar arbeta som tidigare. Förra veckan blev hon 76 år.

Kejsarinnan Michiko fyllde förra veckan 76 år. Det är i och för sig ingen ålder, men tidningen Washington Post berättar att kejsarinnan nu planerar att arbeta mindre. I ett uttalande i samband med födelsedagen berättades att kejsarinnan sedan tidigare lider av stress och att hon nu också utvecklat astma. Men Michiko menade ändå läkarna tar väl hand om henne i det kejserliga palatset.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Glömmer saker

Michiko, som är gift med kejsaren Akihito som fyllde 76 förra året, berättar öppenhjärtigt om sina problem:

– Jag har tidigare varit välsignad med en god hälsa fast nu märker jag tecken på åldrande. Som att jag inte längre minns var jag lagt saker och ting. Det är visserligen ganska dråpligt ibland, men ger mig också en känsla av hjälplöshet, säger kejsarinnan i Washington Post.

Hon hoppas att kunna få arbeta ett tag till, men det kommer bli allt mer sällan vi får se henne resa runt i världen på olika uppdrag.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons