Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jättefesten för Silvia – allting mörkades: "I största hemlighet"

21 dec, 2023, 13:00 

Drottning Silvia firade sin 80-årsdag med en privat fest på lyxhotellet Hotell Diplomat i Stockholm.

Annons

Det kungliga superåret lider mot sitt slut – och just nu handlar allt om drottning Silvia. Innan det är dags att ringa in det nya året ska kungligheten fira sin 80-årsdag den 23 december.

Drottning Silvia genom tidernaBrand logo
Drottning Silvia genom tiderna

Trots att det är några dagar till den stora dagen, så har kungafamiljen sett till att fira sin älskade Silvia i förväg. Nu kan Expressen avslöja att drottningen firade privat på Hotell Diplomat i Stockholm redan i måndags.

Sångerskan Åsa Karlson, del av duon Systrarna K, uppträdde på den stora överraskningsfesten och bjöd på ett Abba-medley varvat med låtar som ”Julen är här” och ”Happy Birthday”.

Annons
Drottning Silvia
Drottning Silvia fyller 80 år den 23 december – men har redan nu firats av sina kära väninnor.

”Hemligt in i sista stund”

Åsa Karlson berättar för Expressen att det var en dröm som gick i uppfyllelse att få sjunga för kungafamiljen. Hon avslöjar även att den som låg bakom firandet var Ingemar Thorell, tidigare pianolärare till kungabarnen.

– Det var hemligt in i sista stund. Ingemar gav mig en hint i höstas, sensommar, och sen för två månader sedan sa han ”ja, nu blir det det här”, men datumet var inte klart, berättar Åsa Karlson.

Hotell Diplomat
Expressen rapporterar att det under måndagen hölls en privat fest för drottning Silvia på Hotell Diplomat i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria sjöng

Utöver ett 20-tal vänninor till Silvia, var det bara kvinnorna i den svenska kungafamiljen som deltog på firandet, enligt Expressen. Kronprinsessan Victoria verkade dessutom vara på extra bra humör denna afton.

Annons

– Den stämningen som uppstod i rummet var att vi underhöll dem och jag tittade rakt in i kronprinsessan Victorias ögon och hon bara sjöng med och var jätteglad. Och det var inte påpassat på något sätt, säger Åsa Karlson.

Tidningen skriver vidare att festligheterna ska ha pågått ända in på småtimmarna – och att stämningen verkade vara på topp hela vägen!

Kronprinsessan Victoria
Artisten Åsa Karlson avslöjar att kronprinsessan Victoria var på toppenhumör och sjöng glatt med i låtarna.

Foto: TT

Annons