Jesper Börjesson och Estelle i TV4:s Kungahuset 2019

jesper börjesson träffar prinsessan estelle i kungahuset 2019

I "Kungahuset 2019" möter Jesper Börjesson våra svenska kungligheter. Programmet sänds på juldagen med redan berättar Jesper vad som hände när kamerorna var avstängda. Han berättar också vilken kunglighet han drömmer om att intervjua.

2019 går mot sitt slut och snart summerar Jesper Börjesson det kungliga året i TV4. För fjärde året i rad sänder kanalen sitt omtyckta program “Kungahuset 2019” där vi får möta kungafamiljen, både på jobbet och i mer privata sammanhang.

TV4 sänder Kungahuset 2019 på juldagen

Vi har talat med Jesper Börjesson som berättar mer om inspelningen – och vad som hände när kamerorna var avstängda.

Hej Jesper! Berätta, vad kan tittarna förvänta sig av årets program?

– I år har vi faktiskt förlängt programmet med 30 minuter eftersom vi fått flera möjligheter att träffa kungafamiljen i lite mer informella sammanhang. Så det tycker jag är väldigt roligt. Så vi åker bland annat med kronprisessparet till Vietnam, drottning Silvia till födelsestaden Heidelberg och åker på statsbesök i Irland. Men det blir också skräpplockning med prinsessan Estelle och ett fint samtal med prins Carl och prinsessan Sofia om vad det innebär att deras barn inte längre tillhör det kungliga huset.

Vilket ögonblick eller reportage kommer du att bära med dig?

– Det får nog bli när vi gick upp 05.00 en morgon i Hanoi under kronprinsessparets besök i Vietnam. Kronprinsessan och Prins Daniel ville testa på vietnamesernas morgonrutiner med gympa och dans. Plötsligt hamnade vi på ett torg där massor av människor dansade. Givetvis klev kronprinsessparet in i folkmängden och började dansa. Underbart ögonblick.

Hur upplever du kronprinsessan Victoria som person?

– Kronprinsessan är en otroligt socialt begåvad person och går hem hos statschefer, kungligheter och vanligt folk. På något sätt ser hon alla och får alla att känna sig sedda. Det är inte många som har den förmågan.

Var det någonting roligt som hände när kameran var avstängd?

– Det var när jag plockade skräp i skogen tillsammans med kronprinsessan och prinsessan Estelle. Under en paus i inspelningen fortsatte jag och prinsessan att leta skräp och vi lyckades hitta ett antal läsk – och ölburkar. Prinsessan var mycket nöjd och ville aldrig sluta leta .

Vilken kungligheten drömmer du om att intervju? 

– Jag skulle väldigt gärna vilja intervjua Mette Marit Jag tycker att hon verkar vara en varm person som , precis som vår kronprinsessa, har en fantastisk förmåga att ta folk.

Programmet sänds klockan 20.00 den 25 december på TV4, TV4 Play och C More.

Foto: TV4, TT