Joachim bryter tystnaden – berättar om livet efter stroken

Joachim har kommit hem till Paris.

Under fredagen va det dags för prins Joachim att påbörja sitt nya jobb som försvarsattaché på danska ambassaden i Paris. Utanför ambassaden berättade Joachim för första gången om den svåra tiden efter stroken.
Här är Europas alla kungahus!
Slå på ljud

Den 24 juli föll prins Joachim ihop i sitt semesterhem i Sydfrankrike. Prinsen drabbades av en blodpropp i hjärnan och fördes akut till ett sjukhuset i Toulouse för att opereras. Joachim tillbringade sedan en hel vecka på sjukhuset innan han kunde åka hem till sin familj.

Tack och lov är Joachim nästan helt återställd och under fredagen mötte han pressen utanför sitt nya jobb på den danska ambassaden i Paris.

Prins Joachims första ord efter stroken

Med redan tidigare i veckan publicerade Joachim en bild på Instagram på sig själv och sin hustru prinsessan Marie med texten “Tillsammans i Paris. Härligt att det nu är vardag igen”.

Bilden visar att han är på bättringsvägen efter den tuffa tid som varit.

Marie och Joachim

Prinsen mötte pressen utanför ambassadens entré och höll ett respektfullt avstånd från mediauppbådet, på grund av coronaläget. När Joachim fick frågan “hur mår du” svarade han:

– Jag mår bra, och fortsatte:

– Välkomna till ambassaden som är min nya arbetsplats. Jag måste säga det här är något jag sett fram emot otroligt mycket. Framför allt efter den här sommaren, som för mig personligen varit en icke-sommar.

Joachim fortsätter och berättar att han står inför en massa spännande uppgifter och att han varit väldigt ivrig att komma i gång, men att han följer läkarnas anvisningar noggrant.

Joachim står under läkarövervakning

Prinsen verkade ha en positiv inställning till sitt nya liv.

– Nu gläder jag mig att få fullborda det som ett helt års intensiva studier här i Paris ska utmynna i. Det är spännande och utmanande.

Den 1 september skulle Joachim börjat sitt nya jobb men efter blodproppen fick planerna ändras. Nu när prinsen påbörjat sitt nya jobb kommer han stå under läkarövervakning så att ingenting går fel.

Foto: TT