Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Joachims ord – precis före hjärnblödningen slog till!

Marie och Joachim

Prins Joachim drabbades av en hjärnblödning.Men innan dess hann han säga några väl valda ord.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 30?
Slå på ljud

Prins Joachim var plötsligt på väg till Toulouse och sjukhuset Hopital Pierre Paul Riquet. Han hade suttit på slottet Château de Cayx och njutit av livet – när olyckan plötsligt slog till.

Joachim drabbades av en hjärnblödning och fick opereras akut.

– Prins Joachim blev sent i går inlagd på universitetssjukhuset i Toulouse i Frankrike. Prinsen blev omedelbart opererad för en blodpropp i hjärnan, skrev hovet i en officiell kommuniké.

– Operationen har gått bra. Hans Kungliga Höghets tillstånd är i dag stabilt.

Prins Joachim har fått en hjärnblödning

Prins Joachim och prinsessan Marie

Joachim uppges må efter omständigheterna bra.

En kort tid innan stroken slog till hade Joachim gjort en intervju med franska tidningen La Depeche, som var på besök på Château de Cayx för att prata med Joachim och prins Marie.

“Han pratade med oss två timmar innan det hände”, skriver La Depeche själva.

I själva intervjun märker man inga tendenser på att Joachim mår dåligt. Tvärtom. 51-åringen förefaller strålande lycklig och verkar stortrivas på semestern.

– Det här är den vackraste utsikten i Frankrike. Att kunna njuta av den är en av mina bästa privilegier. Den är svår att klara sig utan. Min allra första utlandsresa var i det här området. Jag var tre månader gammal. Min pappa föddes här. Jag kom hit nästan varenda år, speciellt på somrarna. Det är ett område som ligger mig nära om hjärtat, för jag har upplevt fantastiska ögonblick med min familj här och alltid haft den här fantastiska utsikten, säger Joachim. 

Planerna som inte blev av

Den mest bitterljuva delen av intervjun är att höra om planerna Joachim och Marie närde före stroken. Innan de skulle återvända till Paris planerade de att besöka katedralen i Albi och konstmuséet  Toulouse-Lautrec.

Men det kommer att finnas gott om tid att göra detta när Joachim tillfrisknat!