Jobbiga sanningen om Chris O'Neill: "Står inte bra till – det är kris"

28 dec, 2021, 17:00 
Chris O'Neill
Chris O'Neill kämpar med en tuff situation bakom kulisserna.
Annons
Därför trivs inte Chris i Sverige!
Därför trivs inte Chris i Sverige!

Chris O’Neill är en stolt man. Han sätter ett värde i att arbeta hårt och betala för sig själv – trots att hans hustru råkar vara prinsessa.

Det gjorde han klart i sin intervju med magasinet King.

Chris O'Neill i motgångar i affärerna

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, sa Chris då.

På grund av detta tar motgångar i arbetslivet extra hårt på Chris. Ett av företagen han jobbar med har varit illa ute ett längre tag: Gloucester Rain LLP.

Chris blev partner i bolaget i maj 2012. Då hette företaget Dr Foster Holdings LLP. Enligt Companies House, den statliga myndighet som har hand om bolagsregistrering i England, är Chris fortfarande en aktiv partner.

Det brittiska kreditinstitutet Endole har länge haft en ganska bister analys av läget i Gloucester Rain LLP. När de har analyserat företagets kreditvärdighet har de delat ut 35 poäng på en 100-poängsskala, vilket innebär att Gloucester Rain LLP är på gränsen till konkurs.

Annons

"Det är kris för Chris"

Som norska Se og hör skriver om saken.

"Chris har försökt hålla företagen i gång efter att han gifte sig och blev småbarnsfar, men framgångarna han har drömt om har uteblivit. Det kommer ständiga nya rapporter om hans företag och rykten om att det inte står så bra till", skriver reportern Anders Johan Stavseng.

"Det är kris för Chris – och för kungafamiljen."

Hur mycket tid som Chris lägger på Gloucester Rain LLP är oklart. Huvuddelen av hans yrkesliv vigs troligen åt företaget Wilton Payments. Den delen av verksamheten berättade Chris om när han och Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris då.

Annons