Johan T Lindwall: "Ari Behn var en fantastisk människa"

Johan T Lindwall: "Ari Behn var en fantastisk människa"

Johan T Lindwall delar med sig av sina tankar kring Ari Behn efter författarens tragiska bortgång.
Ari Behn är död – blev 47 år gammal
Slå på ljud

Varje gång jag fick frågan brukade jag svara:

– Jag önskar att vi hade en Ari Behn i Sverige.

Det är med stor sorg jag tar emot beskedet att han är borta. Nu är hans varma stora kram borta för alltid.

Ari Behn är borta. Det är ofattbart.

Prinsessan Märtha Louise ex-man valde att avsluta sitt liv och vi alla är lika chockade och ledsna. Jag säger det med en gång: Ari Behn var en fantastisk människa.

Ja, jag kan säga det då jag fick möjligheten att träffa honom så många gånger under alla år. Ari Behn var verkligen en fantastisk person som tillförde så mycket till norska kungahuset.

“Jag önskar att vi hade en Ari Behn i svenska kungahuset”

Före 2010 och alla problem i svenska kungahuset med allt från den så kallade kungaboken till prinsessan Madeleines havererade förlovning med Jonas Bergström brukade jag alltid säga:

Jag önskar att vi hade en Ari Behn i svenska kungahuset.

Prinsessan Märtha Louises make livade upp den så stela norska monarkin och skapade alltid rubriker. En person som bjöd på sig själv.

Jag hade som sagt förmånen att träffa både honom och Märtha Louise ett antal gånger genom åren. Varenda gång var han alltid lika trevlig och vänlig. Alltid med en kram och även om jag hade kunnat skriva skarpa ord om honom så hade han en varm kram.

Det var inte oväntat när han och Märtha Louise gick skilda vägar. Det hade genom åren varit för många saker och det hade så klart gnagt på både deras äktenskap och norska monarkin.

“En hel nation är i chock”

I dag Märtha Louise har gått vidare och hittat en ny kärlek framstår Ari Behn som rena rama korgossen. Det år nog många som i dag ångrar sina hårda ord mot prinsessans ex-man.

Tre barn är i dag faderslösa och en hel nation är i chock.

Ari Behn var bland det mest färgstarka och mest härliga Norges kungahus någonsin har haft. Här i Sverige och Danmark sörjer två andra kungahus en nära och kär vän.

För vår kronprinsessa Victoria är beskedet en mardröm. Hon och Märtha Louise är bästa vänner sedan barnsben och den som hela tiden har funnits där vid hennes sida när det har blåst som mest kring Ari Behn.

En sådan här kväll kan jag dock bara minnas en person som alltid mötte mig med en stor varm kram och ett stort leende.

Ari, vi är så många som kommer sakna dig.