Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall efter Märtha Louises besked: "Är katastrof – drar skam"

10 nov, 2022, 09:58 
AvIbraheem Alsalman

Märtha Louises besked som kom i veckan har skakat om norska kungahuset.

Annons
Märtha Louise tvingas bort – förbjuds från dettaBrand logo
Märtha Louise tvingas bort – förbjuds från detta

Prinsessan Märtha Louises framtid i norska kungahuset har varit rejält omdebatterad de senaste månaderna. Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om att kungafamiljen haft krismöten om hennes framtid.

I veckan meddelade hon att hon slutar jobba som prinsessa och avsäger sig sina officiella uppdrag.

”Prinsessan Märtha Louise vill bidra till en tydligare distinktion mellan sin egen verksamhet och kopplingen till Kungahuset”.

Kung Harald kommenterade även han veckans chockbesked:

– Jag är ledsen att prinsessan inte längre ska representera kungahuset. Vi har följt debatten i press och bland folk när det gäller prinsessan Märtha Louises verksamhet och sammanblandning av uppgifter. Vi tror detta ska skapa ett större avstånd och är nöjda med det, förklarade kung Harald.

Annons

Johan T Lindwall efter Märtha Louises besked: "Är katastrof – drar skam"

Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning, gästade under torsdagsmorgonen SVT:s morgonstudio för att prata och analysera Märtha Louises besked.

– Hon (prinsessan Märtha Louise) grämer sig jättemycket.Det här var det värsta exiten för henne. Det är en enorm prestigeförlust för henne, säger Johan T Lindwall och fortsätter:

– Såren läks längs resans gång, så låt oss vänta och se hur det blir. Han (Durek) måste lugna sig, han måste dämpa sig. Men jag tror att han kommer fortsätta. Det här blir som bränsle för honom, att komma med nya utspel.

Det mesta har handlat om Shaman Dureks kontroversiella uttalanden det senaste året. Johan T Lindwall menar att Durek utnyttjar prinsessan och att det kan handla om en affärsidé.

– Monarikin har fått en smäll. Folk tappar förtroende, vilket också märktes på kungen i går.

– Jag tror att det är en kompromiss. Märtha Louise är borttvingad från kungahuset. De har sagt att du inte längre får jobba för kungahuset, du drar skam över oss. Då gick hon med på det men på krav att hon behåller titeln som prinsessan.

Annons

– För de här människorna betyder titeln jättemycket. För Märtha Louise hade det varit katastrof om hon även hade tappat titeln som prinsessan, säger Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Damtidning.

Annons