Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Johan T Lindwall: Hur sjuk är egentligen Charles – varför har Harry så bråttom hem?

06 feb, 2024, 09:30 
Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall oroar sig för kung Charles hälsa.
Annons

För en vecka sedan lades kung Charles in på sjukhus för förstorad prostata. Hovet uppgav då att läkarna inte upptäkt några elakartade förändringar och att återhämtningen verkade gå bra.

Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"Brand logo
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"

Därför kom det som en chock när brittiska hovet under måndagen meddelade att Charles diagnosticerats med cancer. Det ska inte röra sig om prostatacancer, men sjukdomen ska ha upptäckts i samband med att han opererade prostatan.

– Under kungens sjukhusvistelse nyligen så upptäcktes ett annat oroväckande tillstånd. Testerna som gjordes har nu visat att det rör sig om cancer, säger brittiska hovet i ett uttalande.

Annons
Kung Charles
Under måndagen kom det brittiska hovet med chockbeskedet att kung Charles diagnosticerats med cancer.Joe Giddens

Oron för kungens hälsa

Charles har redan påbörjat sin behandling. Under tiden kommer hans offentliga uppdrag ställas in på obestämd tid. Han kommer dock att fortsätta sin roll som regent, meddelar hovet.

– Han ser på de kommande behandlingarna med tillförsikt och hoppas kunna återuppta sina plikter så snart som det är möjligt.

Charles har valt att vara öppen med sin diagnos för att undvika spekulationer, enligt hovet. Samtidigt finns det en stor oro för kungens hälsa och många befarar att det kan vara värre än vad hovet vill få det att verka.

Annons

Johan T Lindwall: ”Hur illa är det?”

Bara timmar efter beskedet satte sig prins Harry på ett flyg för att ta sig från Los Angeles till London, vilket skulle kunna vara ett tecken på att läget är allvarligt.

– Hur illa är det egentligen med Charles? Varför slänger sig annars Harry på ett plan hem till Storbritannien? Frågan är hur det här kommer att påverka relationen mellan Charles, Harry och William, som varit så infekterad?, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons

– Kan det här vara vägen tillbaka för Charles, Harry och William? För det kan väl inte så illa att den här försoningen, som alla längtat efter så länge, kommer att ske på dödsbädden?

Prins Harry
Bara timmar efter beskedet satte sig prins Harry på ett plan för att sig hem till Storbritannien.Ben Stansall

Foto: TT

Annons