Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall i direktsändning – orden om drottning Elizabeth: "Svindlande tid"

02 jun, 2022, 18:05 
AvIndra Nordemar

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall talar om drottning Elizabeth, 70-årsjubileet i ära.

Annons
Här startar jättefirandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen!Brand logo
Här startar jättefirandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen!

Drottning Elizabeth var bara 27 år när hennes pappa gick bort och hon fick ta över rollen som Englands statschef. Nu är hon 96 och firar 70 år på tronen – och hon gör det "med bravur", som Johan T Lindwall säger i dagens Efter fem.

Ja, trots att drottning Elizabeth på senare tid dragits med olika hälsoproblem, dök hon i dag upp på slottets balkong – och hyllningarna till drottningen var utomordentliga – något som verkade förvåna den 96-åriga monarken. Drottning Elizabeth blev nämligen rörd till tårar när hon såg publikens glädjejubel.

Johan T Lindwall i Efter fem

– Den otroliga lojaliteten som hon har gentemot ämbetet, och den pliktkänsla som hon burit i alla dessa år, 70 år på tronen, det är en svindlande siffra!, säger Johan t Lindwall.

Firandet började i dag, men fortsätter i fyra långa dagar. Hur drottningen ska orka det här är en fråga som många ställt sig, men Elizabeth har ju visat sig vara en riktig stålkvinna utöver det vanliga!

Prinsen missar jubileet – plötsligt sjuk

Till och med prins Harry och Meghan Markle, som lämnat kungahuset, är på plats för att fira denna historiska dag. Däremot får Elizabeth klara sig utan sin son prins Andrew – som under gårdagen testade positivt för covid.

Elizabeth insjuknade själv i viruset för inte alltför länge sedan, och klarade sig förvånansvärt bra för sin ålder – men att ta några risker är det inte på tal om.

Foto: TT

Annons