Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall: "Kronprinsessan vet hur betydelsefull den här dagen är"

14 jul, 2019, 21:00 
AvJohan T Lindwall
johan t lindwall victoriadagen
Vilken fest det blev!Ännu en gång!Låt inte firandet av kronprinsessan upphöra. För allas skull.
Annons

Det kallas i folkmun för Ölands nationaldag. Inget kunde vara mer rätt. Kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli har blivit ett begrepp på Öland och något som lyfter en hel ö under en varm sommarvecka i juli. 42-årsfesten blev som väntat ett hejdundrande kungligt kalas som inleddes på morgonen på Solliden och avslutades på kvällen med det SVT-sända evenemanget på Idrottsplatsen i Borgholm.

Förra året tackade grundaren av Victoriadagen Kay Wiestål för sig och klev åt sidan, men fanns ändå i år i kulisserna och mycket var sig likt. Tack för det. För Victoriadagen i sin nuvarande form vill många se fortsätta i många år till.

Ja, jag vet, det är lite konstigt att kronprinsessan år efter år ska fira sin födelsedag officiellt med mottagningen på dagen på Sollidens slott och sedan på kvällen i SVT. Och inte få ha denna dag helt privat för sig själv. Men: kronprinsessan älskar detta och hon vet vad det betyder för alla de som tycker om monarkin och svenska kungafamiljen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoriadagen 2019 kronprinsessan victoria
“Kronprinsessa vet vad det här betyder för alla som tycker om monarkin och den svenska kungafamiljen.”

Det är så klart bingo för kungahuset och monarkin som statsskick att Victoriadagen och firandet av kronprinsessans finns. Få vara på Öland och uppleva dessa dagar är oerhört speciellt. Och om ni frågar mig: JA! Sluta aldrig med detta.

Annons

Det blir ju bara bättre för varje år och nu kan jag inte tänka mig 14:e juli utan att svenska folket samlas kring kronprinsessan Victorias födelsedag. Både här på Öland och framför SVT:s sändning.

Mest speciellt i år? Många saker. Men så klart Estelle och hennes sötchock ännu en gång på mammas födelsedag. Och sedan en annan liten tjej, född samma år som Estelle, 2012: Saga. Såg ni tv-sändningen? Herre min skapare! Kan varit bland det bästa som framförts på Victorias födelsedag i nutid. Saga kommer vi få se igen på kronprinsessans födelsedag.

Men då gäller det att vi håller kvar vid den här traditionen. För det vill vi väl alla? Jag vill. Och många fler med mig. Kungafamiljen till exempel. Så jag säger bara:

Vi ses nästa år igen. Här på Öland. På kronprinsessans födelsedag.

Johan T Lindwall, chefredaktör

Annons