Johan T Lindwall om Andrea Brodins bröllop med Cedric Notz

johan t lindwall om prins daniel

Kronprinsessparet gästade Andrea Brodins bröllop i helgen. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall förklarar varför det var en historisk dag för prins Daniel.

Det var som att cirkeln slöts. Det var ju här som Daniel presenterade sig för första gången i ett kungligt sammanhang.

Då osäker och långt från accepterad. I dag självklar som prins av Sverige och en självklarhet i svenska kungahuset.

Som vi hade längtat. Som kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade längtat. Äntligen blev det ett rejält kungligt kalas igen i societeten – inte en dag för sent. Det blev till slut kronprinsessan Victorias absolut bästa väninna som valde att lätta på restriktionerna kring Corona och arrangera ett hejdundrande bröllopskalas.

“Äntligen ett kungligt kalas”

Hemma i fantastiska föräldrahem Loviseberg i Ulriksdal utanför Stockholm kom bröllopet att stå mellan Andrea och hennes älskade Cedric Notz. Ni som kan er societet vet att kärleken mellan dem startade på självaste prinsessan Madeleines och Chris O’Neills bröllop 2013. Cedric, barndomskamrat till Chris, var ju bestman på bröllopet. Men nu när Andrea och Cedric vigdes i trädgården på Loviseberg kunde varken Chris eller Madeleine vara med på grund av att de sitter i karantän i USA. Men Victoria och Daniel var ju där!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på bröllop Andrea Brodin och Cedric Notz bröllop

Victoria och Daniel på Andrea Brodins bröllop.

Och vad vi har längtat efter att se de tillsammans i ett officiellt sammanhang. Visst, Victoriadagen var ju ett sådant tillfälle, men i år när de satt instängda i en slottssal i Borgholms slottsruin går ju inte riktigt att jämföra med det gnistrande bröllopskalas hemma hos familjen Brodin.

“Historisk dag för Daniel”

Men det största den här dagen var utan tvekan att det var en historisk dag för Daniel. Det var cirkeln som slöts för honom. För 17 år sedan var han med när Andrea Brodin då gifte sig med sin dåvarande kärlek Niclas Engsäll. Då stod bröllopet 2003 och det blev Daniels stora debut i sådana sammanhang. Även då i augusti. För första gången kom han officiellt tillsammans med Victoria och det var för övrigt första gången som alla dåvarande tre kungliga par visade upp sig tillsammans, prinsessan Madeleine och Jonas Bergström och prins Carl Philip och Emma Pernald.

Prins Daniels debut på Andrea Brodins första äktenskap, år 2003.

Nu 17 år senare finns en tidigare utomstående person med i den kungliga värmen: Daniel. Då Daniel Westling. I dag prins Daniel av Sverige. 17 år är egentligen inte en jättelång tid – sett till ett helt liv, men för Daniel är det en extremt lång tid. Så mycket har hunnit att hända under dessa år. Vi vet ju allt från kampen för att få kronprinsessan Victoria, förlovningen, dramatiska njurtransplantationen, bröllopet, Estelles födsel, Oscars födsel och alla uppdrag utomlands och i Sverige som prins av Sverige.

Då var Daniel något av en kalv på grönbete. I dag är han en fullfjädrad prins av Sverige, men framför allt: En älskad make och pappa till två fantastiska barn. Tänk om vi där och då hade vetat hur oerhört älskad Daniel skulle bli.

Inte bara av Victoria – utan även av en hel nation.

Foto: Suvad Mrkonjic