Johan T Lindwall om prinsessan Madeleines liv i Florida

johan t lindwall om de nya bilderna på madeleine och chris

Nu kommer de första bilderna på Madeleines nya liv i Florida. Med munskydd och hårda restriktioner. Svensk Damtidnings chefredaktör skriver om en prinsessa som svenska folket saknar.
Därför trivs inte Chris i Sverige!
Slå på ljud

408 dagar!

Oerhört lång tid. Därför är det nu extra roligt att se prinsessan Madeleine igen med sin älskade familj.

Ja, det är över 400 dagar sedan vi fick se Madeleine och Chris ute i ett offentligt sammanhang. När var det? Kronprinsessan Victorias födelsedag – förra året.

Prinsessan Madeleine har efter det varit hemma i Sverige en kort sväng kring Nobel, men då var hon helt ensam. Sedan dess har vi varken fått se prinsessan eller hennes familj ute på något officiellt uppdrag eller i någon offentlig miljö.

Coronan har slagit hårt över hela världen och området i Florida där Madeleine och familjen bor är extra drabbat. Hela områden har tvingats stänga ner och barnen har fått hemundervisning. Sedan i mars har prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne fått tillbringa den mesta tiden i sitt nyinköpta hem i Florida. Med en egen pool i trädgården har barnen kunnat leka av sig sin energi när det har varit omöjligt att besöka den lokala lekparken runt hörnet från familjens hus.

Madeleines vardag i Florida har förändrats

Åka till Sverige har varit helt uteslutet och nu har Madeleine inte kunnat träffa mamma Silvia och pappa kungen sedan i december förra året. Länge pågick en planering för att kunna komma hem till Öland i somras och fira semester med resten av kungafamiljen och framför allt fira storasyster Victoria på hennes 43-årsdag.

prinsessan madeleine prins nicolas florida

Johan T Lindwall skriver om en prinsessa som är saknad i Sverige.

De senaste dagarna har prinsessan Madeleine och familjen försökt komma tillbaka till ett mer normalt liv och nu har familjen börjat röra sig ute i sina kvarter igen och de nytagna härliga bilderna från Florida visar hela familjen ute på en utflykt till sin italienska favoritrestaurang. I Florida är det ett krav på att alla som vistas ute i offentlig miljö ska bära munskydd. Annars blir det böter på uppemot 1 000 kronor.

De nytagna bilderna på Madeleine med familj visar att de verkligen följer Floridas folkhälsoregler. Samtliga i familjen bär munskydd. När Madeleine och Nicolas är ute med familjens lilla nya medlem Teddy gör hon undantag från munskyddsregeln. Teddy kom till familjen i våras och är en cockapoo, en korsning mellan en engelsk cocker spaniel och en pudel.

prinsessan madeleine chris o'neill

Madeleine och Chris kan äntligen röra sig fritt – men familjen måste bara munskydd.

Men oavsett munskydd så är det fantastiskt att se hela den kungliga familjen igen! Madeleine som är högt upp i den svenska tronföljden och dessutom har barn med både prins- och prinsesstitlar längtar nog hem till Sverige nu. Både för att träffa familjen, men också för att kunna arbeta för svenska kungahuset och monarkin.

Nästa gång vi ser dem hoppas jag och många med mig att det är på svensk mark! Vi längtar!

Johan T Lindwall

chefredaktör och ansvarig utgivare

Svensk Dam puff