Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall om situationen med Daniel och Chris – orden i TV4: ”Ska nog ta upp detta”

05 jun, 2023, 20:08 

Johan T Lindwall kommentarer Chris O'Neills Sverigebesök i Efter fem.

Annons

Sverige är inne i ett kungligt superår. Dels firar kungen att han suttit på tronen i 50 år, dels uppmärksammar man att det var 500 år sedan som Gustav Vasa kröntes till kung.

5 nationaldagsfiranden vi minns!Brand logo
5 nationaldagsfiranden vi minns!

I morgon inleds nationaldagsfirandet med att kungaparet besöker Strängnäs, platsen där Gustav Vasa valdes till kung 1523, som följs upp med ett traditionsenligt firande i Stockholm.

Det kommer vara ett högtidligt öppnande av det kungliga slottet av kronprinsessfamiljen, och sen på kvällen kommer hela kungafamiljen åka kortege genom ett somrigt Stockholm, hela vägen från Stockholms slott till Skansen, för att ha det här firandet imorgon kväll, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i Efter Fem.

Johan T Lindwall i Efter Fem
Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall kommenterar det stundande nationaldagsfirandet i TV4:s Efter Fem.

Johan T Lindwall om Chris O'Neill besök

Firandet blir speciellt på många sätt. Prinsessan Madeleine med familj är hemma i Sverige för att samlas med hela kungafamiljen. Det blir dessutom Chris O'Neills första firande på fem år.

Annons

Johan T Lindwall säger till TV4 att han kommer stå på Strandvägen med sin familj, vifta med flaggor och hålla ett extra öga på Florida-familjen, som så ofta håller sig borta från det kungliga strålkastarljuset.

– De är hemma från USA för första gången sedan förra sommaren, och det är framför allt första gången vi får se Chris O’Neill på länge, säger han om den speciella situationen.

”Ska nog vid tillfälle ta upp detta”

På nationaldagen brukar kvinnorna i kungafamiljen bära Sverigedräkt. Däremot vandrar männen runt i kostym, något som många ställer sig frågande till.

När programledaren Henrik Alsterdal ställer frågan till Johan T Lindwall, svarar han att det är en mycket bra fråga som han gärna diskuterar med både prins Daniel och Chris O'Neill.

– Bra Henrik, jag ska nog vid tillfälle ta upp detta med både Chris O’Neill och prins Daniel. Jag tror att Chris O’Neill vore den bäst lämpade att ha på sig Sverigedräkt, vi får se om vi kan få till det nån gång framåt.

Prins Daniel och Chris O'Neill
Prins Daniel och Chris O'Neill kommer att bära kostym under nationaldagsfirandet.

Foto: TT

Annons