Johan T Lindwall om skräckbeskedet till Madeleine: "Nu måste hovet agera"

Johan T Lindwall om skräckbeskedet till prinsessan Madeleine

Svensk Damtidning har tagit tempen på svenska folkets åsikter om vår svenska kungafamiljen och beskedet om prinsessan Madeleine chockar. "Mitt råd är att kalla in ett kristeam", skriver chefredaktör Johan T Lindwall.

GRAFIK: Kungahusets mest populära • Då ska Victoria ta över tronen • Hen vill vi helst ha som granne
Slå på ljud

Svenska folket har sagt sitt. I Svensk Damtidnings unika Kantar Sifo undersökning råder ingen tvekan: Victoria är den i särklass mest populära medlemmen i svenska kungafamiljen.

En stenhård dom mot prinsessan Madeleine

Pappa kungen är inte i närheten av den oerhörda populariteten som dottern åtnjuter av svenska befolkningen. Samtidigt ger svenska folket sin stenhårda dom mot Madeleine. När jag började på Svensk Damtidning för fem år sedan kom jag överens med redaktionen om att vi varje år skulle göra en och samma sak: En stor opinionsundersökning kring svenska kungafamiljen. Sedan dess har vi tagit temperaturen i en rad brännheta frågor kring monarkin.

LÄS MER: Madeleines lyxgåva från Chris: "I miljonklassen"

Hur ska prinsessan Madeleine göra nu?

Fredrik Sandberg/TT

Med hjälp av Kantar Sifo har vi nu gjort den största undersökningen hittills och det är en rad frågor som vi får facit på, både högt och lågt. Några av dem är allt från klassiska frågan om när Victoria ska ta över tronen till vem har du störst förtroende för i svenska kungafamiljen?Ingen svår gissning, va? Nej, precis - Victoria! På förhand trodde jag att svenska folket skulle sätta Victoria högst på tronen i förtroende, men jag hade aldrig ens vågat föreställa mig de siffrorna hon gör det med. Hela 54 procent av de tillfrågade svarade Victoria. Kungen är den som kommer närmast på 10 procent. 44 procents övertag för Victoria.

Johan T Lindwalls uppmaning till hovet – kalla in ett kristeam

Minst förtroende? Chris O'Neill? Nej, hans fru prinsessan Madeleine. Madeleine får 0 (!!!!!) procent i förtroende av svenska folket i undersökningen. Ett bottenbetyg och något för hovets pr-avdelning att fundera över. Hur kan prinsessan Madeleine hamna på 0 procent i förtroende? Mitt råd är att genast kalla in ett kristeam. 0 procent...inga ord och inga visor...

Victoria är den kunglighet som svenska folket har mest förtroende för visar Svensk damtidnings nya undersökning.

Madeleine fick 0 % i förtroendemätningen och är inte ens med och tävlar mot de andra familjemedlemmarna. Ett riktigt skräckbesked till prinsessan i Florida, förklarar Johan T Lindwall.

Roligast tycker jag är frågan om vem i kungafamiljen vi vill ha som granne. Frågar ni mig? Chris O'Neill! Varför? Jo, för ingen dag skulle nog vara sig lik eller tråkig med herr O'Neill som granne.

Läs hela undersökningen i det senaste numret av Svensk Damtidning

Foto: TT