Johan T Lindwall om Victoriadagen 2020: "Detta får inte hända igen"

kronprinsessan victoria victoriadagen 2020

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall delar med sig av sina tankar kring årets Victoriadag. Och ett firande som inte var sig likt.

Vi lägger 2020 bakom oss. Eller hur? Ett sådant här firande av kronprinsessan Victoria vill vi ju inte vara med om igen. Men vilken insats av alla. Imponerande.

Visst, det blev ett firande. Oerhört ambitiöst att lyckas – trots den situationen som nu råder i Sverige och resten av världen. Men jag tycker vi ska vara helt ärliga. Hur kul var det? Och hur kul tror ni att kronprinsessan Victoria innerst inne tyckte att det egentligen var? Sitta i Borgholms slottsruin i princip helt själv och bli firad av landets artistelit.

Kungligheterna uppskattade musiken!

Det blev ett annorlunda firande av kronprinsessan Victoria i år.

En födelsedag ska vara en glädje som delas med andra. Tusentals andra i kronprinsessan Victorias fall, i normala fall. Nu i dag blev det inte så. Allt kring kronprinsessan Victorias födelsedag var i princip inställt. Det som brukar vara höjdpunkten för henne – samlingen av alla människor inne vid Sollidens slott var ju helt inställt och kronprinsessan åkte direkt från sitt älskade Villa Skönvik till Borgholms slottsruin för den årliga konserten.

Johan T Lindwall om Victoriadagen 2020

Långt innan Sverige lamslogs av en pandemi hade det bestämts att i år 2020 skulle kronprinsessan Victoria för första gången firas vid Borgholms slottsruin med Kalmarsund som kuliss. Nu blev det utan den stora publik som var bestämd. Så hur blev det?

Ja, det mest spännande var väl att kronprinsessan inte hade Ölandsdräkten på sig – utan för första gången valde att ha en snygg klänning. Fortsätt med det! Prins Oscar skulle egentligen ha varit med och gjort sin debut på mammas födelsedag, men någonstans mellan Sollidens slott och Borgholms slottsruin bestämde han att det inte var någon bra idé och blev kvar hemma. Estelle, då? Jo, men hon räddar ju alltid och charmar allt och alla. Tänk, en dag långt in i framtiden blir hon Sveriges drottning. Vi kommer med mamma Victoria och dottern Estelle ha två powerkvinnor på tronen i Sverige efter varandra i många år. Så häftigt!

prinsessan estelle victoriadagen 2020

“Estelle charmar alltid alla”

Vad som var sämst? Personligen? Att jag för första gången sedan 1993 inte var på plats vid firandet. Första gången på 27 år. Sjukt, men sant. Låt oss nu hoppas att detta aldrig händer igen och att vi 2021 har ett normaltillstånd i Sverige och att vi som kan och vill kan ses på Öland den 14 juli.

Jag tycker att vi lägger den här födelsedagen till historien och hoppas att det går snabbt till nästa den 14 juli. Då fyller kronprinsessan 44 år och då är jag på plats och många av er med mig. Bäst? Att vi så klart fick ett firande och proffsigt genomfört med Yvette Hermundstad som programledare, Linnea Henrikssons och Petra Marklunds magiska framträdanden, vilken stjärnor! Tre ytterligare powerkvinnor!

Victoriadagen 2020 Victoria i By Malina

Vi ses 2021 och jag säger här och nu:

Grattis, Victoria!

Nästa gång ses vi, precis som vi har gjort alla tidigare år.

Då är förhoppningsvis allt normalt! Även kronprinsessans födelsedag.