Johan T Lindwall: Spelet bakom Harry och Meghans gravidbesked

Johan T Lindwall: Spelet bakom Harry och Meghans gravidbesked
NU GRATIS

Harry och Meghan ska bli föräldrar! Och nu jublar britterna – igen. Men det var inte helt lätt för prinsparet att offentliggöra beskedet, skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Det har spekulerats och nu kom äntligen glädjebeskedet från Kensington Palace:

Meghan och Harry ska bli föräldrar!

Vilken vecka detta blev för brittiska kungahuset. Först ett sagobröllop i Sankt Georges kapell i Windsor när prinsessan Eugenie fick sin Jack Brooksbank.

Meghan var naturligtvis en av gästerna och det gick ett sus genom publiken utanför kyrkan när hon och prins Harry gjorde entré. Det var just på bröllopet som hennes babyhemlighet ska ha avslöjats. I alla fall om vi ska tro på vad de stora medierna nu skriver i Storbritannien.

Att Meghan är gravid är så klart förstasidesnyheter i Storbritannien och en mardröm för varenda republikan.

Prins Harry och Meghan.

Graviditeter, bröllop och andra positiva händelser stärker alltid ett kungahus och en monarki. Titta bara på Sverige och hur monarkin har stärkts de senaste åren med de tre kungliga bröllopen och alla små prinsar och prinsessor.

Meghan och Harry är ett drömpar i kungliga sammanhang.

På rekordkort tid har Meghan tagits emot av engelska folket och det finns ingen som inte tycker om Meghan Markle – allra minst drottning Elizabeth. Den annars så konservativa drottningen sägs ha tyckt om Meghan från dag ett och till och med favoriserat henne. Ingen kan klandra henne.

Nu är babyhemligheten avslöjad och Storbritannien har ännu en gång kunglig yra! 2019 blir det kungligt dop i Storbritannien. Kanske även i Sverige? Vi kan ju i alla fall hoppas.

Läs mer: Här är Meghan på Eugenies bröllop – se bilderna!

Foto: IBL