Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Johan T Lindwall: "Var är Victoria?"

16 feb, 2017, 17:00 
Agneta Nisbeth
Chefredaktören har ordet.
Annons
Johan-T-Lindwall.8

Var är Victoria? Ja, frågan är faktiskt i högsta grad berättigad.

Kronprinsessan Victoria har inte visat sig offentligt sedan den 20 december när hon var med på Svenska Akademien sin högtidssammankomst i Börssalen. Det är den här veckan exakt 59 dagar sedan kronprinsessan visade sig i ett offentligt sammanhang.

Kronprinsessan Victoria har inte haft ett enda kungligt uppdrag sedan dess och första i Victorias kalender är i mars. Inte heller maken Daniel har haft några uppdrag. Prinsen var med och delade ut pris på Idrottsgalan, men i övrigt har även hans kalender gapat tom.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Var är familjen? Är de i Sverige? Eller utomlands? Mycket tyder på att familjen har valt att tillbringa de senaste två månaderna utanför Sveriges gränser. Victoria och Daniel har missat en rad viktiga familjehändelser. De var exempelvis inte med när prinsessan Birgitta i januari firade sin 80-årsdag i Stockholm. Inte heller var de med när goda vännen Ulf Dinkelspiel fördes till sista vilan i Stockholm.

Annons

På mina löprundor brukar jag ett par gånger i veckan springa i Hagaparken och då passera Haga slott. De senaste veckorna har slottet varit nedsläckt och det har varit uppenbart att kronprinsessfamiljen är någon helt annanstans.

Inom kort ska kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia ta emot årets första statsbesök. Kanadas generalguvernör David Johnston kommer tillsammans med sin fru Sharon Johnston till Sverige.

Kronprinsessan Victoria brukar i princip alltid delta vid inkommande statsbesök till Sverige – till och med i de mest svåra tiderna. Dagen efter att prinsessan Lilian hade somnat in i sitt hem på Djurgården genomförde kronprinsessan med resten av kungafamiljen ett inkommande statsbesök från Turkiet, då iförda sorgeband.

Men nu när Kanada kommer på besök saknas kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Prins Carl Philip finns istället med i det officiella programmet med kungaparet.

Victorias frånvaro kan vara så enkel som att hon och Daniel tillsammans njuter av en kombinerad mamma- och pappaledighet? Långt från kylan här hemma i Sverige. Uppgifter tidigare gjorde ju gällande att familjen hade njutit av värmen i Florida i USA.

Oavsett så hoppas jag att vi snart får se Victoria igen med resten av familjen. Vi saknar er!

Slutligen:

Tack för alla mail och brev. Jag försöker svara er alla och jag uppskattar verkligen era kloka synpunkter och förslag på hur vi tillsammans kan göra Svensk Damtidning ännu bättre.

Annons