Johan T Lindwalls bestämda uppmaning till hovet i Efter fem: ”Då skulle de slippa..."

21 feb, 2023, 08:00 
Anna Brolin, Johan T Lindwall, Efter fem

Johan T Lindwall säger att det skulle gynna hovet att vara mer transparenta.

Annons

Kungen har genomgått en hjärtoperation och ligger för nuvarande inlagd på sjukhus.

Detaljerna om statschefens hjärtoperationen har varit få. Det hovet gått ut med är att det rör sig om en operation som genomförs med titthålsteknik i hjärteområdet.

Kungen har hjärtopererats! Hans första ord efter ingreppet
Kungen har hjärtopererats! Hans första ord efter ingreppet

Under eftermiddagen, runt 14 släppte hovet ett pressmeddelande där de konstaterade att kungens operation hade genomförts likt planerat.

"H.M. Konungen har under förmiddagen i dag, den 20 februari, genomgått ett kirurgiskt ingrepp med kateterteknik i hjärtområdet. Operationen har gått enligt plan och Kungen mår bra. Kungen tackar för allt stöd och den värme som visats honom, och känner tacksamhet över svensk sjukvård."

Annons
Kungen
Kungen är kvar på sjukhuset efter sin hjärtoperation under gårdagen

Johan T Lindwall om hjärtoperationen "Mer information"

Svensk damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall gästade Efter fem under gårvällen. Det här med anledning av kungens hjärtoperation som genomfördes under förmiddagen.

Programledaren Anna Brolin frågar hur mycket ytterligare detaljer vi kan förväntas få från hovet nu efter operationen genomförts.

Annons

– Man var ganska transparent innan operationen. Man gick ut och berättade om den. Det hade aldrig hänt för tio år sedan. Vi kommer aldrig glömma när prins Daniel skulle göra sin njurtransplantation. Operationen hemlighölls och det kom ut först efter den var klar, säger Johan T Lindwall.

Han fortsätter:

– Jag tror vi kommer få fler detaljer om vilken slags operation det var. Kanske inte varför den genomfördes – det skulle nog däremot vara ganska bra om de var transparenta och berättade varför för då skulle de slippa spekulationerna.

Johan T Lindwall avslutar ämnet med en uppmaning till hovet.

– Mer information tror jag, avslutar han.

Johan T Lindwall, Efter fem
Johan T Lindwall pratade om kungens operation i Efter fem

Foto: Skärmbild TV4

Annons
Annons