Johan T Lindwalls hårda kritik mot Madeleines beteende mot pappa kungen: "Varför?!"

26 apr, 2023, 13:46 
Johan T Lindwall riktar tuff kritik mot prinsessan Madeleines beteende mot kungen.
Annons

Prinsessan Madeleine kommer inte att dyka upp när kungen firar sin 77:e födelsedag, den 30 april.

Detta fick Svensk Dam bekräftat igår.

– Det är ett långt geografiskt avstånd. Eftersom hon bor i Florida har hon tyvärr inte möjlighet att komma hem till kungens födelsedag, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!
Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!

Johan T Lindwall riktar kritik mot prinsessan Madeleine

Kungen och prinsessan Madeleine
Kungens födelsedag firas utan yngsta dottern.
Recept.se Nyhetsbrev

Däremot kommer Madeleine att vara på Gröna Lund den 10 maj. Då ska Madeleine anordna en fest i drottning Silvias ära, tillsammans med deras gemensamma hjärtebarn Childhood.

Annons

Chefredaktör Johan T Lindwall reagerar starkt på nyheten.

– Det är otroligt anmärkningsvärt. Om det är något av kungens födelsedagsfiranden han ska komma på, då är det detta. Då kanske folk säger: "Han fyller 77, det är inte ens jämnt". Jo, men då missar man en viktig poäng. Kungen firar nämligen 50 år på tronen i år, så det är en extra viktig födelsedag. Jag förstår inte varför hon inte bara kan komma hit, säger Johan.

Herman Lindqvist, kungaexpert med decennier av erfarenhet, har dock en annan syn på saken. Han menar att Madeleine uteblir för kungens skull.

– Hennes plötsliga närvaro kunde väcka så stor uppmärksamhet att kungen skulle känna sig avbländad på sin egen riktigt stora och märkliga dag. Hon skulle helt enkelt få mer publicitet än kungen själv, säger Herman.

– Senare - då Madeleine slutligen anlänt till Sverige - kommer hon med största sannolikhet delta i kungafamiljens officiella program och kunna ha flera uppdrag i månaden.

Annons

Så ska kungens firande av födelsedagen bli

Förväntningarna är ändå höga inför firandet. Då ska familjen inviga slottets nya balkong, den som vetter mot den yttre borggården vid slottets västra fasad. De kommer att stå där och vinka – utan Madeleine.

Förväntningarna är ändå höga inför firandet. Då ska familjen inviga slottets nya balkong, den som vetter mot den yttre borggården vid slottets västra fasad. De kommer att stå där och vinka – utan Madeleine då, om Herman får rätt.

I pressmeddelandet skriver kungahuset om den nya balkongen.

”Nästan 270 år efter slottets uppförande är en balkong på slottets västra fasad färdigställd. Trots att slottsarktiekt Nicodemus Tessin den yngres originalritningar visar en balkong har en sådan aldrig byggts. Inför firandet av H.M. Konungens 50 år på tronen är en balkong nu färdigställd. Den Kungl. Familjen visar sig på balkongen i samband med födelsedagsfirandet."

Annons