Jonas är i New York för att stötta Madeleine

Jonas är i New York för att stötta Madeleine
Annons

Madde-och-Jonas

Välgörenhetsarbete är inte bara hårt slit utan har sin guldkant! I kväll är prinsessan Madeleine värdinna för Childhoods 10-årsgala i New York och har då fästmannen Jonas  Bergström vid sin sida.

Jonas Bergström gör sin officiella debut i internationella kungliga sammanhang. Prinsessan Madeleine är värdinna för Childhoods 10-årsgala och för första gången har hon Jonas vid sin sida vid champagneminglet och smokingmiddagen på The Harvard Club i New York! Ett jättekliv ut mot Jonas Bergströms kommande hertigliv…

Annons

Självklart medverkar också drottning Silvia och ytterligare en svensk är dragplåster för galan och ska underhålla gästerna, nämligen Peter Jöback, som är mycket engagerad i Childhood.
Två svenska kvinnor som engagerat sig hårt i arbetet med Childhood från starten 1999 kommer också att hedras på galan i New York, nämligen Antonia Ax:son Johnson och Gunilla von Arbin.
När nu Childhood firar 10 år är det naturligtvis ett gyllene tillfälle att samla in pengar för den goda sakens skull. Galabiljetterna har gått åt som smör trots att de betingar ett prins på mellan 69 000 och 173 000 svenska kronor styck.
I en hel månad har prinsessan Madeleine befunnit sig i USA och hon har bland annat besökt projekt i South Bronx och Queens som arbetar med tonåringar och unga mödrar. Hon har också flugit till San Francisco för att besöka projektet Legal Services for Children som bland annat arbetar med immigranter i tonåren som behöver juridisk hjälp.

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: All Over Press

Läs mer om prinsessan Madeleine och Jonas nya bostad Villa Beylon i Svensk Damtidning nr 44 som finns i din butik nu!
Läs mer om prinsessan Madeleines och Jonas nya bostad Villa Beylon i Svensk Damtidning nr 44 som finns i din butik nu!

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

37 kommentarer till “Jonas är i New York för att stötta Madeleine”

 1. Lollo skriver: 21 oktober, 2009

  var inte den bästa bilden på Jonas som ni valt på framsidan, tycker att han liknar magnus härenstam


 2. Mars skriver: 21 oktober, 2009

  Hårt slit? När hade Madeleine inte guldkant på sin tillvaro?


 3. marie ceder skriver: 21 oktober, 2009

  Vem batalade hans flygbiljett?


 4. marie ceder skriver: 21 oktober, 2009

  betalade


 5. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  marie ceder 🙂 det kan du väl fråga din vän Arne? Han kan säkert få fram alla siffror så duktig som han är på sånt. Men frågan är intressant iaf om vi nu skall vara petnoga.


 6. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  # 6. Lövis. Nu har vi monarki och den skall få kosta. Inte billigare med republik. Men politiker skall betala själva…….särskilt Ohly 🙁


 7. marie ceder skriver: 21 oktober, 2009

  #7!
  Min vän Arne?
  #8!
  Vad jag vet är Jonas Bergström en privatperson som inte ska försörjas av oss.


 8. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  Ännu så länge är Jonas en privatperson, tror nog att han betalar sina flygresor själv.


 9. marie ceder skriver: 21 oktober, 2009

  Är det inte lite naivt att tro det?
  Vad beträffar kostnaden republik-monarki så har den väl aldrig presenterats ordentligt. Vid republik kan man dock strunta i att rösta på en statschef man ej är nöjd med. Hans eller hennes vuxna barn försörjer sig dessutom själva!!


 10. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  Är du så säker på det Marie? Att inte makthavares barn får förmåner?


 11. marie ceder skriver: 21 oktober, 2009

  Nu var det inte förmåner som var på tapeten utan regelrätt försörjning.


 12. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  Fast det finns väl förmåner som kan bidra till försörjning…..som inside information och allt möjligt annat. Nu skall jag läsa papperstidningen….bye bye


 13. Jenny skriver: 21 oktober, 2009

  Tror knappast att Jonas betalar flygresa till och uppehälle i New York när han är där som Madeleines fästman för att visa upp sig vid hennes sida på en bankett.


 14. Christina Helsinki skriver: 21 oktober, 2009

  Marie Ceder,

  Alla med något förstånd förstår nog att en president inte blir dyrare än ett kungahus.

  Med risk för att kallas rasist, ser jag kungahusen, mer som romaner i lyxtappning. Romanerna drar ju hela släkten med sig, vid alla tillfällen, oberoende om de behövs eller inte.

  Reflektarade nu över våra tre senaste presidenters barn.

  Halonens dotter, utbildad, University of Kent

  Ahtisaaris son, utbildad från University of Columbia

  Koivistos dotter, utbildad från Finska Handelshögskolan i Helsinki

  Alla dessa tre försörjer sig själva och har goda positioner. (Wider institutet, Ahtisaaris son egen firma i USA, Wärtsilä.

  De enda fördelar dessa kan tänkas haft, är att lättare få ett jobb om de tävlar, med lika utbildade.

  Ingen av dessa, strövar omkring med livvakter surrande omkring dem.

  Har inte ännu begravt jämförelsen mellan republik och kungahus, i siffror.


 15. marie ceder skriver: 21 oktober, 2009

  # 16
  Tack för ett sansat inlägg!


 16. Louise N skriver: 21 oktober, 2009

  Gud, va alla GNÄLLER! Nu är det ju så att vi har monarki här i Sverige (vilket är HÄRLIGT enligt mig) o en jättefin kungafamilj som “sköter sig” o representerar Sverige på BÄSTA sätt! Kan man inte bara respektera o leva med detta? Tycker inte riktigt att man kan jämföra “presidentbarn” med “kungabarn”.. Kungabarnen har ju en helt annan roll och är många gånger mycket mer offentliga än presidentbarnen (jämför tex med en statsministers barn) o därför behövs ett helt annat skydd med bla livvakter osv… Uppskatta istället vår fina kungafamilj 🙂


 17. marie ceder skriver: 21 oktober, 2009

  Hej Louise N.
  Skulle inte Du kunna förklara vad det är som är så HÄRLIGT. Då menar jag inte att det är en familj som “sköter sig” för det bör alla familjer göra. Men min uppriktiga undran är vad det är som gör att så många går i gång på familjen Bernadotte.
  Som parentes önskar jag påpeka att Du inte kan jämföra president med statsminister. Den ena är statschef och den andra regeringschef. Fast det visste Du väl redan.


 18. Anna-Karin skriver: 21 oktober, 2009

  Louise N det var en fin kommentar. Jag uppskattar min kungafamilj.
  Jag tycker att de gör ett mycket bra jobb för Sverige. Visst har de sina brister, de gör inte allt rätt. Men ingen är ju felfri.
  Hörde häromdagen att hovet nu bara vill att äkta svenska företag (alltså inte uppköpta) ska få kalla sig hovleverantörer. Får se om jag hittar mer info om detta.


 19. Anna-Karin skriver: 21 oktober, 2009
 20. JacquelineJonasäriNewYork skriver: 21 oktober, 2009

  Jonas flygbiljetter betalas nog av hans fästmö Madeleine. Den som har mest pengar betalar. Hon tar av det som hon annars skulle ha spenderat.


 21. JacquelineJonasäriNewYork skriver: 21 oktober, 2009

  Att bli stöttad av sin fästman när det går bra är väl toppen. Det vanligaste är att man förväntar sig att bli stöttad (och blir stöttad) när det är problem och går dåligt.


 22. Louise N skriver: 21 oktober, 2009

  Till Marie Ceder,

  jag tycker att den svenska kungafamiljen skapar en gemenskap i landet och jag tror att många svenskar faktiskt är stolta över vårt kungahus – o det om ngt är väl HÄRLIGT 🙂 De representerar oss och jag tycker att de gör ett bra jobb. Kan faktiskt inte förstå varför det är så många som tycker illa om att vi är en monarki. Kungafamiljen utför ju ett jobb som många andra – även om det verkligen skiljer sig en hel del från de jobb de flesta av oss har! Åh andra sidan får de kanske offra en del också…

  Jag förstår att man inte kan jämföra preseident/statsminister rakt av, men egentligen – det enda landet som är så där väldigt till sig över sin president är väl USA? O där fungerar ju nästan presidenten o hans familj som någon form av kungafamilj då man aldrig haft det så som vi i Sverige tex.


 23. marie ceder skriver: 21 oktober, 2009

  Hej Louise N!
  Att jag inte är någon anhängare av monarki är ingen hemlighet.
  Jag måste dock poängtera att den form av statsskick jag förordar finns företrädesvis i Europa. Goda exempel är Finland, Tyskland, Island och några till. Där har man en president och en statsminister/förbundskansler.
  Den amerikanska modellen är inte min modell.
  Jag tror att vi mycket väl skulle kunna byta statsskick och vårda vårt förflutna utan att för den skull känna oss historielösa.
  Om nu någon tror att jag tillhör Ohlys hejdukar så är inte det fallet.


 24. Berith skriver: 21 oktober, 2009

  vad som gör att många “kommer igång” är väl den vanliga svenska avundsjukan. “Svensson” tål inte att nån annan har det bättre.
  Tänk vad president kostar med ombyte på alla poster,mutor osv. Tacka vet jag det kungahus vi har1!!!! I love Bernadottefamily!!!!


 25. Martin skriver: 21 oktober, 2009

  Louise o Berith m fl…det ar ett fatal som inte vill ha monarki…men dom ar hogljudda !! 80 % vill ha kvar monarkin…!!! det ar sa det ar !!!


 26. Martini skriver: 21 oktober, 2009

  klart att Du far be….!!! men logiken sajer ju att Alliansen styr fram tom hosten 2010…darefter tar vi upp diskussionen igen OK !!


 27. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  Martin, vinner de rödgröna i valet 2010. Då emigrerar jag. Har hittat ett bra ställe kanske det blir Jersey. Sen får man se vad som lönar sig att ha kvar i Sverige……Jersey är väl bra? Inte långt från Sverige heller och nära till England och kontinenten, man kan ju komma och hälsa på i Sverige. Men min man sa att om man skall bosätta sig på Jersey så måste man var billionär och det är jag ju inte så vad gäller. Lövis kan säkert svara.


 28. Martini skriver: 21 oktober, 2009

  Jersey ar urtrevlig ligger nara Frankrike och inte allt forlang fran England nej Billionar behover man inte vara…vill minnas att man skall ha 400 00 men det kanske ar en gammal uppgift…St Helen ar valdigt trevligt och batar gar till St Malo i Frankrike Du ar i land pa 50 minuter sadar,,,


 29. Mars skriver: 21 oktober, 2009

  Vänner, bekanta och familj runt kungen tar för sig för att de kan! Och..vi tillåter….tydligen! Det är ju alltid enkelt att knyta handen i byxfickan.


 30. Netaadika.bloggspace.se skriver: 21 oktober, 2009

  Just det Martin…..min man sa alltid att blir det ännu mer kommunism i Sverige så hade han den här idén om Jersey. Han tyckte precis som du säger att det är en bra ö att bo på. Milt klimat och nära till kontinenten.
  Kanske jag gör det för klimatet här i Sthlm är inte kul på vintern och dessutom är Sthlm en djävla håla, det kan inte hjälpas.
  Fick just ett samtal från min kusin, hon åker till Paris imorgon och stannar en vecka hos sina barn som bor mitt inne i smeten i Paris. Sen skall dom till Egypten men det kan jag ha och mista. Men jag blev avundsjuk på Paris men hon skall dit i vår igen och då följer jag med och bor hos dom. Printemps à Paris…….


 31. Louise N skriver: 22 oktober, 2009

  Hej Marie Ceder!

  Haha, jag tror iaf inte att du är någon av “Ohlys hejdukar” bara för att du inte är någon anhängare av monarkin 😉 Alla har såcklarträtt till sin åsikt, även om den inte stämmer överens med min!

  Självklart menar jag inte att vi blir “historielösa” om vi skulle avskaffa monarkin, men jag tycker att det är en fin o stolt tradition som vi har i Sverige. Dessutom är väl vår kungafamilj den som suttit längst på tronen? Rätta mig gärna om jag har fel!

  Vad jag inte riktigt förstår är varför en tidning som denna, som i huvudsak skriver om kungligheter, är intressant för någon som är motståndare till monarkin? Är det diskussionerna och argumentationerna som uppstår här bland oss läsare som lockar, eller? Det är ju klart rätt så intressant att läsa alla inlägg här… 🙂

  O Berith, jag håller med; “I love Bernadottefamily”


 32. Anna-Karin skriver: 22 oktober, 2009

  Neta, jag hänger gärna med till Jersey eller något annat trevligt ställe om de rödgröna vinner valet nästa höst. Vilken hemsk tanke om Mona Sahlin blir statsminister och Lars Ohly finansminister. Man får rysningar.


 33. Natasha skriver: 22 oktober, 2009

  #37
  … undrar om vi ska stanna i Rumänien ett tag till?… vi har ett väldigt bra klimat här iaf…


 34. Martini skriver: 22 oktober, 2009

  toser 80% vill ha monarki,
  det ar VAR tradition…..som kungen sager som prins i detta klipp
  valdigt intressant….se detta som Neta gjorde… 2 delar !!!

  http://svtplay.se/v/1371403/oppet_arkiv/carl_gustaf_heter_jag_-_del_1?cb,a1364145,1,f,103041/pb,a1364142,1,f,103041/pl,v,,1460391/sb,k103034,1,f,103041


 35. Martini skriver: 22 oktober, 2009

  AnnaKarin Du tar bara bron over sa ar Du pa kontinenten….


 36. Anna-Karin skriver: 22 oktober, 2009

  Tack för tipset Martin 🙂 Bor bara 1,5 km från bron, så det skulle nog inte vara så svårt.


 37. Martini skriver: 22 oktober, 2009

  ok …:) hos Dronningen o Prins Henri direkt sedan snabbtag till x ?? 😉


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar