Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Juan Carlos är på väg att abdikera

02 jun, 2014, 11:39 
Agneta Nisbeth
Annons
sofia-juan-carlos-ao

Nu har han bestämt sig – kung Juan Carlos abdikerar rapporteras det nu från Spanien.

Kronprins Félipe och kronprinsessan Letizia blir nu Spaniens nya kungapar. Idag kom uppgiften om att kung Juan Carlos, 76, abdikerar till förmån för sin son Félipe uppger nu bland annat CNN. Spanska hovets hemsida ligger för tillfället nere men det var landets premiärminister Mariano Rajoy som berättade nyheten i ett tal nu på förmiddagen.

– Hans majestät Juan Carlos, har precis avslöjat för mig att han abdikerar. Jag är säker på att det är ett bra tillfälle för förändring, sa premiärministern.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
felipe-letizia-ibl

Det nya kungaparet, Felipe och Letizia.

juan-carlos-hovet

När vi nu lyckas komma in på spanska hovets hemsida kan man se denna bild med texten att kungen abdikerar, man berättar också att kungen ska hålla ett tal, när detta ska ske står dock inte.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over press

httpv://www.youtube.com/watch?v=_TJKL7QFfXc

Annons