Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Juan Carlos kan andas ut - han slipper lämna sitt DNA

06 mar, 2015, 10:14 
Agneta Nisbeth
Annons
juan-carlos-ste

Ex-kung Juan Carlos kan dra en lättnadens suck. Spansk domstol har beslutat att han inte behöver lämna ett DNA-prov den faderskapsprocess som han dragits in i.

Det är belgiska Ingrid Sartiau som hävdar att Spaniens förre kung är hennes pappa. Hon påstår att Juan Carlos och hennes mamma under 1960-talet hade en relation som resulterade i en graviditet. Ingrid är född 1966, fyra år efter att Juan Carols gift sig med drottning Sofia.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

juan-carlos-sofia-1-ste

Juan Carlos med sin hustru Sofia.

Annons

Som kung hade Juan Carlos åtalsimmunitet, men nu när han lämnat över till sonen Felipe är han alltså lite mer sårbar i lagens ögon. Anledningen till att högsta domstolen bestämt att ex-kungen inte behöver lämna DNA är att det inte funnits tillräckliga bevis mot honom.

Cristina-ste

Prinsessan Cristina har det inte lätt just nu.

Folkets förtroende för den spanska kungafamiljen har länge dalat. Juan Carlos har kritiserats för sina ständiga otrohetsaffärer och lyxiga leverne. Hans yngsta dotter prinsessan Cristina och henne man Inaki Urdangarin är misstänkta för omfattande förskringring och skattebrott. I vår är det hennes tur att infinna sig i domstolen på Mallorca. Det blir första gången en rättegång hålls mot en anhörig till den sittande kungen.

Av Liv Sander

Foto. Stella

Annons