Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Juan Carlos kan nu tvingas lämna DNA i ett faderskapsmål

23 jan, 2015, 12:40 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
juan-carlos-ste

Ingrid Sartiaus faderskapsanklagelser mot Spaniens förra kung Juan Carlos tas nu upp i den spanska högsta domstolen. Kvinnan som påstår sig vara barn till exkungen kan nu tvinga honom till ett DNA-test.

De spanska kungligheterna avlöser varandra i rättssalarna. Den belgiska kvinnan Ingrid Sartiau har länge försökt få exkung Juan Carlos till ett faderskapstest för att upprätta hennes rykte och erkänna henne som hans dotter. Ingrid påstår att Juan Carlos och hennes mamma hade ett förhållande som varade tills mamman födde Ingrid år 1966. Juan Carlos gifte sig med fru Sofia år 1962.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
juan-carlos-sofia-ste

Juan Carlos med sin hustru Sofia.

Annons

Den förra kungen har tidigare haft åtalsimmunitet, och därför har han skyddats från allt som har haft med rättsprocessen att göra. När han lämnade tronen ändrades landets lagar i rask takt så att han inte heller kunde åtalas efteråt. Däremot kan han åtalas i högsta domstolen, som nu har tagit upp fallet. Om tillräckligt med bevis kan styrkas mot Juan Carlos påstådda affär, kommer han även att tvingas till ett faderskapstest.

ingrid sartiau youtube

Ni kan se ett nyhetsinslag och intervju med Ingrid Sartiau här nedan.

Ingrid Sartiau kämpade tidigare tillsammans med Alberto Sola Jimenez, som även han påstår sig vara barn till exkungen. Duon har olika mammor, men enligt ett DNA-test är det ändå 91 procents chans att de är syskon. Detta gjorde att de år 2012 satte igång rättsprocessen mot Juan Carlos. Högsta domstolen har nu beslutat sig för att inte ta upp Alberto Sola Jimenez fall, utan enbart Ingrid Sartiaus.

Av Margareta Gotthardsson

Foto: Stella Pictures

Se en spansk intervju med Ingrid Sartiau här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=yoMU6AhGAJ0

Ett nyhetsinslag från Spanien här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=c63Tsx1gFpg

 

 

Annons