Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jubel på Haga! Otroliga glädjebeskedet till Victoria och Daniel – efter 8 år

20 apr, 2024, 09:00 
Vilken lycka – man kan knappt tro det är sant!
Annons

Nu kan man tänka sig att det jublas på Haga slott! Kronprinsessan Victoria, och framför allt prins Daniel, kan nämligen ta emot ett riktigt glädjebesked – och det har gått hela åtta år sedan sist.

Här får Victoria och Daniel lära sig allt om framtidenBrand logo
Här får Victoria och Daniel lära sig allt om framtiden

Prins Daniels stora lycka – efter åtta år

Victoria och Daniel älskar att lyssna på musik hemma på Haga. Och om prins Daniel får bestämma, ja, då spelas det gärna Kent i högtalarna!

När SVT sände en intervju med Daniel med anledning av hans 50-årsdag fick de ta del av hans privata spellista för att ljudsätta programmet – och visst fanns Kent med på ett hörn.

Annons

Någon ny musik har dock inte släppts på länge, bandet har ju brutit upp. Ja, sorgen var stor för Kent-fans runt om i landet när de 2016 gjorde tre vemodiga avskedskonserter på Tele2 Arena. Där samlades svindlade 114 400 personer, för att lyssna på deras sista livekonsert som band.

Därför är Daniel givetvis överlycklig över vad frontmannen Joakim Berg nu avslöjat i sin första intervju på 15 år.

Han berättar nämligen att dörren inte är stängd för en återförening – 8 år senare:

– Det hade varit jättekul att göra det men...Nej, det har vi inte pratat om. Eller, vi har pratat om det. Men det vore mer av en livegrej kanske, säger han i ”Back to the music with Ingrid”.

Prins Daniels vänskap med Kents Joakim Berg

Prins Daniel är känd som kungafamiljens största Kent-fan. Ja, han är såpass förtjust i musiken att Svensk Damtidning samma år som bandet splittrades, passade på att april-skämta på temat.

Annons

Då var prins Oscar nyfödd, och vi på redaktionen skojade om att Daniel valt att lägga till ett namn, för att hylla sitt favoritband:

”Han kommer att heta Oscar Carl Olof Kent”.

Det var givetvis inte sant, men det stämmer att Daniel älskar kultbandet. Med åren har han också kommit Joakim Berg nära, och han var en av gästerna på Daniels stora 50-års fest i fjol.

Joakim Berg och Tanja Määttä Berg.
Joakim Berg med kärleken Tanja Määttä Berg, valsade in på Daniels fest på slottet.Sven Lindwall/Expressen/TT

Foto: TT

Annons