Julfirande hos Marie och Joachim – men Mary och Frederik kommer inte...

Prinsessan Marie, prins Joachim, prins Henrik, prins Henrik junior, drottning Margrethe, kronprinsessan Mary, kronprins Frederik

Jul, jul strålande jul…

I år firar drottning Margrethe och prins Henrik julen hemma hos prinsessan Marie och prins Joachim på Schackenborg slott, men kronprinsessan Mary och kronprins Frederik väljer att inte komma…

Det blir ett härligt julfirande hemma hos prins Joachim och prinsessan Marie i år. För första gången firar drottning Margrethe och prins Henrik med dem på Schackenborg slott (bilden ovan) i Møgeltønder. Prins Henrik junior kommer även få sällskap av storebröderna prins Nikolai och prins Felix, som detta år firar julen hos sin pappa.

Men lek med kusinerna prins Christian och prinsessan Isabella blir det inte. Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik har valt att stanna hemma och fira julen. Det blir första julen i deras nyrenoverade hem Frederik VIII:s palats på Amalienborg.

– Vi ser verkligen fram emot det, säger kronprinsessan Mary till Billed Bladet.

Tar ej några risker

Anledningen är inte att de ej vill fira med resten av den kungliga familjen utan att Mary och Frederik vill vara i Köpenhamn och nära Rigshospitalet, där deras förlossningsteam redan står redo. I början av januari är tvillingarna beräknade att födas, men det är mycket möjligt att de kan komma tidigare och kronprinsparet tar ej några risker.

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures

Läs mer:

Kronprinsessan Marys tre härliga graviditeter »

Moderiktiga prinsessorna Marie och Mary på Folketingets öppnande »

Prins Joachim varken kan eller vill dölja sin längtan efter prinsessan Marie »