Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Julfirandet har börjat för drottning Elizabeth

17 dec, 2009, 10:54 
Agneta Nisbeth
Annons
Elizabeth2

I går var det fest på slottet! Drottning Elizabeth höll sin traditionella julfest för hovets anställda, cirka 800 personer. Och till skillnad från i fjol så tyckte sig drottningen ha råd att också ge sina trogna en julklapp!

Det blev inte ett lika storslaget kalas som förr om åren, med dans och öppen bar så länge det fanns några gäster kvar…

Den uppsluppna varianten av tillställning försvann i krisens spår.

Igår kväll var firandet mer modest med cocktails och snittar. Drottning Elizabeth och prins Philip samt prinsessan Anne deltog i festligheterna som uppskattas stort av de anställda.

I år fick samtliga som varit anställda i över tolv månader också en julklapp  (indraget i fjol!) – en vinkaraff i kristall med drottningens emblem. En uppskattad present – på olika sätt. Några karaffer ligger redan ute på nätet till försäljning!

I dag är det dags för kunglig familje-jullunch på Buckingham Palace, också det en tradition sedan många år tillbaka. Till den här lunchen är i princip alla kungliga släktingar inbjudna. Ett sätt för drottningen att säga god jul till alla de som inte får en inbjudan  att fira jul med den snävare kungliga kretsen som samlas på Sandringham.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Österlind

Foto: All Over Press

Annons