Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

JUST NU: Brittiska hovets besked efter prinsessan Kates operation – får lämna

29 jan, 2024, 12:14 
TRIP / BACKGRID UK / TT
Prinsessan Kate har fått lämna sjukhuset efter sin operation, bekräftar det brittiska hovet.
Annons

För knappt två veckor sedan meddelade det brittiska hovet att prinsessan Kate genomgå en "planerad magoperation" på The London Clinic.

Efter operationen kom ett lugnande besked från hovet.

"Operationen var lyckad, och hon förväntas ligga var på sjukhuset i tio till fjorton dagar innan hon återvänder hem för att fortsätta sitt tillfrisknande", stod det i ett uttalande.

Prinsessan Kate utskriven från sjukhuset

Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!Brand logo
Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Nu har vi fått ännu en indikation på att trebarnsmamman är på väg tillbaka. Hon har fått lämna sjukhuset och har återvänt till Windsor.

"Hon är på bättringsvägen", skriver hovet.

Det blir en skön återförening för familjen. Maken prins William har besökt Kate, barnen prins Louis, prinsessan Charlotte och prins George har inte fått träffa mamma – eftersom sjukhusmiljön kommer med en infektionsrisk.

Annons

Tuff återhämtning väntar för prinsessan Kate

Återhämtningen kan bli tuff för Kates del. People har talat med en icke namngiven man som genomgått samma slags ingrepp som prinsessan. Han beskriver det som något av en pärs.

– Även flera veckor efter operationen kunde jag bli utmattad av minsta sysslan eller promenaden. Det kan bli en ganska långsam återhämtning. Jag är i ganska bra form, och tog mig några månader innan jag kunde ta en lätt simtur eller en riktig promenad. Jag var med om operationen i juni, och jag mår bra nu, men det tog ett tag. Det är en stor operation, säger mannen.

Annons